Algerra

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Världen där serieskaparen Mark Singletons serier utspelas.


Översikt

Denna värld är befolkad av de mest besynnerliga varelser, från antropomorfiska ankor och andra djur till levande soptunnor och hus och sagoväsen. Världen innehåller flera olika länder, t.ex. Ironland där de antropomorfiska föremålen bor.

Olika magickal girls och magical boys upprätthåller ordningen i Algerra.

De har en egen religon som kallas moonismen.

Algerras version av Internet kallas "Stjärnholmen" efter ett community startat av serieskaparen, tänkt som ett virtual-reality nätverk.

Algerra inehåller många olika miljöer allt ifrån djungelmiljöer till polartrakter och allt därimellan varje by har ett byhus där allt ofentligt finns som skolor och dyl. Efter att man gått grundskolan går man oftast i lära på universiteten eller hos någon läromästare. Det finns många högre och lägre dimensioner på algerra där äventyr utspelar sig. Det är oftast kvinnorna som styr på algerra Moonprästinnorna leder byarna och samlas i råden för gemensamma beslut.

Vissa figurer som Flamflickan växlar roller ganska ofta hon är bakgrundsfigur en del men även huvudfigur i andra serier.

Andra världar av samma serieskapare

Yip-Yay

Här bor Itra Sos – pimpinetta varelser, perfektionister. Universums bästa piloter med de snyggaste uniformerna. Lever för att upprätthålla olika system och krafter och för att styra olika energiflöden. De är kända för sin "Zazzex-ånga" som kan användas till mycket.

Jodia

Denna planet är bebodd av naturfolk som högaktar naturen och dyrkar elementen som gudar. De har djur som har levat på jorden men är utdöda. Det finns en stor mängd naturväsen här. Här bor sansella-folket har svart hår med vit, röd eller blå slinga. Modet föreskriver just nu att man färgar slingan i gult eller grönt.

Uhime Secundus

Här bor älgar och indianer och andra som liknar jordens urbefolkningar.

Iap-Yae Sextus

Det här är en mekanisk planet inte många levande varelser bor här utan det är mest robotar.

Efofiu

Här lever sjöjungfrulikande varelser som leker mycket och försöker få arbete att likna lek.

Umudo

Här bor det ett folk som till större delen är bönder och lantbrukare. Kulturen påminner mycket om Vilda Västern.

Lenea

Här lever ett folk som är ganska komiskt av sig och de är kända för sin filmer och nöjesparker. Folket är gula I huden och har blå ögon som skimrar de talar ett språk som låter väldigt komiskt men vackert.

Djuren här ser ut som giraffer med gyllene hud och det finns inga fåglar utan istället finns det väldigt många olika sorters fladdermöss. Det finns även bockkaniner som ser ut som en krsning mellan hjort och kanin.

Ta Li

Hela denna världen är skapt i orientalisk stil med orientalsika människor och väsen.

Umeph

Här lever folk som har blivit landsförvisade av någon anledning. Både onda och goda.

Externa länkarStub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!