Användardiskussion:Plason

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Välkommen in som registrerad användare, Plason. OlaHe 7 februari 2007 kl.23.53 (CET)

Välkommen. MikkeX 8 februari 2007 kl.07.47 (CET)
Wlkm! 惑乱 分からん 8 februari 2007 kl.14.54 (CET)
Välkommen! Andreas 20 februari 2007 kl.18.48 (CET)

Serie-Magasinet?

Har du tänkt att lista varje nummer av Serie-Magasinet som getts ut eller? Det låter som ett vansinnigt stort jobb, dessutom tvivlar jag på att den detaljrikedomen behövs här.... 惑乱 分からん 20 februari 2007 kl.17.38 (CET)

Om nu det här skulle vara ett projekt du vill syssla med, tror jag annars att det skulle passa bättre för volontärarbetet The Grand Comic Book Database. (Verkar som man kan skriva beskrivning på svenska förr svenska tidningar, om man vill det...) 惑乱 分からん 20 februari 2007 kl.17.46 (CET)
Vi har ju inte sagt några definitiva gränser för hur noggrann indexering Wikin ska innehålla, och vi redaktörer och användare har eventuellt lite olika åsikter om det. Själv har jag inget emot utförliga index (även om det ska framhållas att Wikin inte är ett indexeringsprojekt i första hand, utan ett uppslags- och översiktsverk). Dock bör ett så omfattande index inte ligga i artikeln om tidningen. Om vi ska ha det kvar är det bättre att det får en egen artikelsida.
Om vi ska ha det kvar, som sagt. Övriga wikianvändare får säga vad de tycker om det. OlaHe 20 februari 2007 kl.18.22 (CET)
Jag tycker ju inte det känns lika praktiskt att indexera en tidning med korta fortsättningsserier som kommer ut varje vecka, som en tidning där varje nummer innehåller en separat avslutad serie. För S-M skulle det räcka med en helhetsbeskrivning över olika perioder, anser jag... Annars så får jag väl instämma att om ett så noggrannt index ska med, så bör det hursomheslt sorteras som separat(a) artikel(/ar). 惑乱 分からん 20 februari 2007 kl.18.41 (CET)~
Jag är för index och sammanställningar på wikin i allmänhet. När det gäller just detta projekt tycker jag dock att man ska ta sig en stor funderare innan man sätter igång: Vilken information är egenligen relevant att ha med? (Vilka serier som ingick i numret? Titlar på avsnitten? Upphovsmän? Priset? Bilagor?) Och är det ens rimligt att tro att den här sammanställningen någonsin kommer att bli komplett eller nästan komplett? Separat(a) artikel(/ar) är dock nästan ett måste vad man än väljer i det här fallet – det rör sig ju om närmare 1500 nummer att gå igenom! Andreas 20 februari 2007 kl.18.48 (CET)

Ok, got your point. Antar att entusiasmen sprang iväg med mig litegrann. Trodde väl lite grann att alla fakta var goda fakta och att detta skulle kunna vara ett ställe att samla dem på. Några börjar, andra fyller i när de första tröttnar. En tanke fanns att dela upp exvis S-M-sidan på flera delar om mitt "projekt" skulle avslutas. Men, jag ger mig, absolut. Frågan är om ni eller jag ska röja bort det skrivna? /Plason

Det är inga "dåliga fakta" i sig. Känns bara som ett för stort och otydligt projekt för att lägga ned en stor mängd energi på i nuläget. Jag tror jag tar bort det, eftersom ingen absolut verkar vilja ha det kvar(?) och att jag tvivlar på att få användare skulle orka lägga ned så mycket tid på just det indexet i nuläget. 惑乱 分からん 20 februari 2007 kl.20.45 (CET)
Här finns förresten indexet hos The Grand Comic Book Database. som jag pratade om tidigare. 惑乱 分からん 20 februari 2007 kl.20.53 (CET)

Jag håller på med en site som jag tänkte ska vara ett kompliment till Seriewikin, där bla tidningar kommer att kunna indexeras. Om du fortfarande är sugen på indexering så kan jag återkomma med mer information när projektet är klart. Sir-L 20 februari 2007 kl.21.03 (CET)

Låter intressant, men undrar annars vad det kommer vara för skillnad på den sidan och GCD (som ju redan indexerar även svenska tidningar...) ? 惑乱 分からん 20 februari 2007 kl.21.42 (CET)
Jadu, skillnaden kommer att vara att samma data skall kunna ses från olika synvinkar. Dvs man ska kunna söka på en serietidning och få upp alla serier som har gått där men också kolla på en serie och se vilka tidningar som publicerat den. Allt i ett behändigare format än vad GCD tillhandahåller. Dessutom skall man kunna lägga in sin seriesamling och kunna överblicka vad man har och vad man vill ha (inspirerad av Trackern på DVDforumet och TVShowsOnDVD). Mest är projektet ett sätt för mig att ha kvar min seriesida nu när den blivit onödig iom Seriewikin ;), och att jag är sur på GCD för att de inte återkommit till mig som de lovade för 10 år sedan (har kollat runt och jag tror faktiskt mina reservationer står och väntar än).Sir-L 20 februari 2007 kl.22.05 (CET)
Kommer uppgifterna därifrån vara GDFL, eller? Hur kommer det fungera om man vill kopiera information till Seriewikin? 惑乱 分からん 21 februari 2007 kl.16.01 (CET)
GDFL? Sorry, GCD är den enda förkortning jag kan ;) , du får förklara vad du menar. Men precis som GCD så kommer de inlagda uppgifterna krediteras de som har bidragit med info, infon får kopieras fritt (det är trots allt rena faktauppgifter) men vore ju bra om de som gjort indexeringsjobbet får kred (kanske med länk till specifik information). Annars hade jag tänkt mig att man kunde länka från Seriewikin till specifik info på siten, iaf den informationen som är av större mängd.
Nu var det inte min mening att kidnappa Plasons diskussionssida med detta. Fler frågor kan ställas på min diskussionssida.Sir-L 21 februari 2007 kl.16.25 (CET)

Classics illustrated

Heter verkligen Classics Illustrated-utgåvan "The Adventures of Tom Sawyer" och inte bara "Tom Sawyer"? Samma fråga om "Huckleberry Finn", heter verkligen Classics Illustrated "The adventures of..."?? För "Through the looking glass" stämmer inte titeln i alla fall då det inte fanns någon motsvarande Classics Illustrated när den kom på svenska, så det ha rjag ändrat tillbaks. --Steamboat Willie 21 mars 2007 kl.22.44 (CET)


Vad gäller Tom Sawyer, så är det så, jag har sett originalomslaget på Internet (Classicscentral). Däremot inte H Finn, verkar det som. Vad gäller "Through the looking glass" så var jag fel ute. -- Plason