Användardiskussion:Steamboat Willie

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Paul Gustaf/vson

Kan du ta en titt på artikeln om Paul Gustafson? Jag såg att du skapat posten, men jag undrar var stavningen med F kommer ifrån? När jag läser om honom på nätet används V i stavningen. --David Haglund 29 oktober 2006 kl.10.54 (CET)

Primärt var det Lambiek Comiclopedia jag läste i, men han står även med "F" i mitt finska serieskaparlexikon och i Anders' bok om amerikanska serier. Han verkar annars ha använd båda stavningarna vad jag kan se från mina gamla tidningar... Jag har i alla fall alltid tänk på honom som stavandes med "F", "V" var en nyhet för mig... men som sak, huvudsakligen var det Lambiek som jag utgick ifrån. --Steamboat Willie 29 oktober 2006 kl.11.21 (CET)
För övrigt anser jag att kategorin Erotiska serier skall raderas

Nr 10 000

Den kan mycket väl vara så, jag rensade cachen och gick in på sidan efter att ha skrivit Fangoria, och då stod det 10 000 på startsidan. Men det kanske laggar efter lite. Hur som helst, en suverän kollektiv bedrift! --David Haglund 15 januari 2007 kl.22.38 (CET)

Diskussion?

Blev lite förvånad över en del åsikter om wikin som du nyligen framförde i ett bloggforum på nätet. Du har naturligtvis rätten att tycka och skriva vad du vill, men jag kände inte igen det du beskrev. Är det något du vill diskutera vidare så är jag öppen för det, här eller mejlledes. OlaHe 8 februari 2007 kl.19.53 (CET)

(svar på svar) Nej, om du inte känner att det är något som måste dras igen, så gör inte jag det. Blev bara förbryllad över att vi såg så olika på de gamla diskussionerna och undrade om det var något du ville lufta på nytt. Sen undrade jag förstås i all min egocentrering om jag var en del av det du kritiserade. Men du har rätt, jag ägnar hellre energi åt de goda serierna istället. Barks, Seda och allt det andra. :-) OlaHe 9 februari 2007 kl.00.20 (CET)

Seda

Nej, Sedas artikel känns ännu mest som en ingress och ett krafttag där vore väl utmärkt. Känner du till någon bra infokälla om henne? (Förutom "B&B:s andra seriebok")? OlaHe 9 februari 2007 kl.09.54 (CET)

Vallvé

[[Bild:Jamie Vallvé.png]]

Bilden ovan som du lagt in har namnet Bild:Jamie Vallvé.png, vilket är ett felaktigt namn i det att Jaime Vallvés förnamn är felstavat, finns det någon möjlighet att korrigera det? 8/8 2007 Karl MAN

Bilder på serieskapare

Mycket bra jobbat med dessa! Det är något som har fattats här, masn vet sällan hur en serieskapare ser ut. --David Haglund 16 augusti 2007 kl.15.52 (CEST)

Jag håller med, självporträtt i all ära men fotografier har saknats. Men innebär detta att lagen har ändrats så det inte krävs tillstånd från personerna i fråga, eller har vi tillstånd från dom? (se tidigare diskussion) Andreas 16 augusti 2007 kl.16.06 (CEST)
Toppen! Andreas 16 augusti 2007 kl.18.08 (CEST)
Instämmer med ovanstående talare. Mycket bra jobbat, Steamboat! Ger ett enormt mervärde till Wikin. Och tack även Alan Light. OlaHe 16 augusti 2007 kl.23.32 (CEST)
Japp, bra jobbat. --MikkeX 16 augusti 2007 kl.23.42 (CEST)

Kontakt

Steamboat, kan du skicka din e-postadress till mig på "förnamn.efternamn at spray.se"? Det gäller Comiquiz. Och en inbjudan. OlaHe 17 oktober 2007 kl.18.12 (CEST)

Födelsedatum KA & C:o?

Enligt Stockholm City fyller svenska Kalletidningen 60 år IDAG! Stämmer det, du som är resident Disney expert här? OlaHe 17 september 2008 kl. 12.58 (CEST)

Hmmm, jag var tvungen att ladda in City's vansinnigt krävande flash-program för att kunna läsa sidan (sid. 14 i Stockholmsupplagan). Trist om vi missade det här också, man skulle kunnat tajma det till veckans artikel. Nåja, nästa vecka kanske, ifall det inte händer något särskilt, då? 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 17 september 2008 kl. 13.39 (CEST)
Vore ju roligt om SeF blev meddelad av Egmont när såna saker händer... Jag hittade uppgiften i Upsala Nya Tidning i morse också. --David Haglund 17 september 2008 kl. 16.39 (CEST)
Det var även med på Tv4-nyheterna (eller om det var Svt) imorse. --Erik S 17 september 2008 kl. 18.17 (CEST)

Sanningen är att ingen verkar vara riktigt säker... Den 23:e september vet vi att tidningen var ute i handeln, men vi vet inte om den var ute redan den 15:e t.ex. Vad egmont kan veta är en bra fråga, men troligen vet de lika lite.

Tydligen har Egmont beslutat att födelsedagen mer specifikt äger rum denna vecka, kanske rent av denna dag. Jag vet inte om de bygger detta på någon avancerad forskning eller (kanske mer troligt) på att det är bättre PR-mässigt att kunna säga en viss dag till pressen. De försök jag har gjort genom åren att ta reda på en exakt utgivningsdag år 1948 har inte kommit långt.

— Stefan Diös, Ankism-listan.

Pratbubblekrok.gif

---= 蒸気船 ウィリー =- 17 september 2008 kl. 20.01 (CEST)

91:an - Den inbundna årgången

Jag har de fyra första, 1956-58, de senare årgångarna kollade jag upp på adlibris. Jag kan fixa en lista över alla artiklar dock, eftersom det har skrivits i annonser i 91:an-tidningen. /Erik S 21 december 2008 kl. 11.13 (CET)

Redan fixat! :-) /Erik S 21 december 2008 kl. 16.52 (CET)

Andra wikisar

Jag tycker vi ska ta tag i ditt förslag om samarbeten/länkningar till andra wikisar från tidigare i höstas och har skapat följande sida: Seriewikin:Utbyte_med_annan_wiki för att se om vi kan göra det till ett riktigt projekt här. Fyll gärna på mer och beskriv hur du menade, jag har bara skrivit som jag uppfattade din idé. --David Haglund 21 februari 2009 kl. 21.06 (CET)

Mallar

Hejsan. Du håller på att skapa mallar för album och liknande, va? Mer exakt vad är det du mallar? Album? Serietidning? Serieskapare? Seriefigur? Serie? Och kan man hjälpa till på något sätt? //bnw 10 december 2009 kl. 13.19 (UTC)

Jag håller på och gör ett generellt ramverk för alla mallar som är avsedda att vara "faktarutor". Det är ganska komplicerat och omfattande, men jag skall se vad som kan lejas ut på andra. Jag gör annars dessutom mallar för (C)opyrightinformation och rättigheter för bilder. Både för själva "bildens" sida och för uppslagssidan. Sedan är det bättre generella mallar för succession, t.ex. på sidan Stefan Diös och rutan med "Ordförande i NAFS(k)", eller motsvarande på sidan för Fredrik Strömberg. Sedan håller jag på med mallar för referenser, t.ex. bokref, webref, tidningsref, etc. De tre senare kategorierna mallar (Succession, referens och (C)-mallar) är det lättast att hoppa in i om man vill hjälpa till att göra mallar. Vad gälelr mallar för rutorna så.. hmm.. Har du förslag på bra tekniska lösningar bakom så är jag glad för alla förslag. Design (olika färger, färgscheman, etc.) för olika kategorier är inte min starka sida, så där behöver jag hjälp också. Men just nu så håller jag först och främst på med själva grundbultarna och att få dem att lira ihop. (Jag har fått sätta upp en egen Wikimedia på min egen maskin för att kunna testa allt...) --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- 12 december 2009 kl. 05.02 (UTC)
Det är väl mest de du kallar faktarutor jag var intresserad av, även om jag så klart kan hjälpa till var det behövs. Vad menar du det är som ska lira ihop? Är det nån form av arvshierarki du håller på med? Utseendedesign är knappst mitt område heller. Tekniska lösningar kanske jag kan hjälpa till på, men det är lite ospecifikt exakt vad som behövs hjälp med just nu. (-: Det kanske vore intressant att veta hur du jobbar, och vad du har problem emd just nu för att kunna hjälpa till... //bnw 21 december 2009 kl. 00.47 (UTC)

FYI, kopierat från Thomase:s diskussionssida

Vad alla anser är noterat och som Andreas skriver kommer det att fattas ett policybeslut efter att olika intressen har vägts mot varandra. Tills beslutet är fattat bör inga raderingar eller återskapanden göras. Det finns saker som har hänt här på sistone som vi redaktörer kanske borde ha ingripit mot tidigare; det får vi ta på oss. Men just nu är själva policyn/principen det viktigaste. Hur den ska efterlevas är nästa steg.
Dock, eftersom folk inte tycks kunna hålla en hövlig nivå här, trots upprepade uppmaningar, kommer här en sista varning:
Konfliktinlägg, anklagelser, smutskastning, gliringar, aggressioner (även passiva aggressioner) och påhopp ska upphöra omedelbart. Den som inte respekterar detta blir avstängd tills beslutet är fattat. Det gäller oavsett vem det är, oavsett om vi håller med om sakfrågan eller inte, och oavsett "vem som började".
Principfrågan får förstås diskuteras vidare. Men vem som har gjort fel lämnas tills vidare därhän.
Klagomål kring redaktörernas agerande eller Seriewikins regler kan göras direkt till oss, t.ex på min e-postadress ola.hellsten at spray punkt se. Inom kort kommer det förhoppningsvis även att finnas en kontaktadress till oss på startsidan.
Samtliga redaktörer står bakom detta meddelande. OlaHe 21 december 2009 kl. 00.04 (UTC)

Roberts butik

Hoppsan, helt glömt av bilden, ska kolla med Nickan. --MikkeX 28 december 2009 kl. 10.31 (UTC)

Värdeord?

Hej. Har du lust att förklara hur faktumet att en vapenaffär i en serie är illegal oc hatt de även driver en skjutbana kan vara värdeord? För mig är värdeord sånt som att "den här serietecknaren är jättebra/dålig", eller att "den här serien är ett mästerverk", dvs sådant som man kan tycka eller inte tycka, till skillnad från fakta. Men det här gällande vapenaffären... Va? //bnw 8 januari 2010 kl. 19.14 (UTC)

Nej, det kan jag inte för att det inte är det. Däremot hittar jag inget stöd för att det skulle vara illegalt och att de "driver en skjutbana". --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- 9 januari 2010 kl. 03.46 (UTC)

Kategori:Serietecknare som arbetat med Disneyserier

Hej! För att länka till en kategori ska man alltså göra så här: [[Kategori:Serietecknare som arbetat med Disneyserier|Barks,Carl ]]

Jag önskar att en sådan kategori skapas. Ett kortare och ändå begripligt kategorinamn vore förstås att föredra. --Georges 12 augusti 2010 kl. 18.24 (UTC)--Georges 12 augusti 2010 kl. 17.06 (UTC)

Disneytecknare

Hej. Vad jag förstått är du duktig på att särskilja olika Disneytecknare. Vet du vem eller vilka som gjort serieversionen av Disneyfilmen "Ringaren i Notre Dame"? --Georges 9 december 2010 kl. 19.15 (UTC)

Språklänkar

Hej Bror! Jag såg av en händelse din fråga på Användardiskussion:MikkeX#Språkversioner/Språklänkar. Beslutades det något om detta? Jag skrev ett litet inlägg på Seriewikindiskussion:Utbyte med annan wiki om hur det går till rent tekniskt. --Stefan 2 november 2011 kl. 23.55 (CET)

Spambots

Bra jobb med att ta bort spambots. Vet inte om man borde ha effektivare Captcha eller något. Du vet inte hur man avslöjar spambots på något enkelt sätt? Jag brukar vänta tills de gör en oönskad redigering, men det är ju inte så effektivt. Användare:Kerguelair tycker jag verkar misstänkt. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran 7 november 2011 kl. 21.19 (CET)

Format för stubbmeddelande

Skall inte stubbmeddelandemallen vara längst ner i en artikel? Ett stubbmeddelande avseende ett visst avsnitt brukar vara längst ner i avsnittet. Var hittar jag information om format i detta avseende, det vill säga i vilken ordning uppifrån och ner saker skall vara i en artikel i Seriewikin? E.G. den 22 januari 2012 kl. 19.34 (CET)

Stubbar brukar ligga längst ner i artikeln, men fotmallar är inte delar av artikeln, så de skall ligga längst ner. Det finns en mall för SubbAvsnitt också, som kan ligga sist eller först i ett specifikt avsnitt i en artikel. Nu står inte stubbarna där, men jag skall ta och skriva in dem, kan vara länpligt.. i mallen för vilket ordning saker skall stå: Mall:Skeleton. --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- 22 januari 2012 kl. 20.12 (CET)
Tack, det var bra info. Den ruta med kronologi som jag har lagt in i några av Tintinartiklarna såg jag inte som en fotmall, även om man förstås kan diskutera var på sidan den passar bäst. Liknande kronologirutor t.ex. på sidor för redaktörer för olika sidor ligger inte alltid längst ner i biografiska artiklar. E.G. den 23 januari 2012 kl. 20.19 (CET)

Omröstningar

Hur hittar man egentligen, på ett enkelt sätt, till Special:Poll? Jag fick verkligen leta för att ta mig dit och hade inte ens tänkt på att göra det om jag inte hade sett att det loggades i "Senaste ändringarna" att du hade lagt in en ny omröstning. Skall omröstningar fungera, borde det väl finnas någon enkel länk för att ta sig dit så att folk hittar. E.G. den 1 juni 2012 kl. 09.32 (CEST)

Re: Omröstningar -- = Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- 3 juni 2012 kl. 13.11 (CEST)

Jag tittar på det... Det verkar fungera rent tekniskt tillfredställande, men just länkar hit och dit och fram och tillbaka behöver ses över.

Forumet

Hej! Jag väntar på ett svar från dig på forumet. Länk // Phoenix (Disk.) 22 juli 2012 kl. 13.50 (CEST)

Hej igen. Jag undrar om du ska fixa meddelandet. Jag vill gärna få översättningen ur vägen innan mitt sommarlov tar slut (början på september), eftersom mina universitetsstudier förmodligen kommer att ta upp mycket av min tid framöver. // Phoenix (Disk.) 14 augusti 2012 kl. 16.38 (CEST)

Forumet

Hej, Daha6439 och Wakuran vill få sina delar av översättningstexten via e-post och jag vill höra på vilket sätt ni andra vill få era delar. // Phoenix [Diskussion] 20 augusti 2012 kl. 16.02 (CEST)

E-post känns åtminstone enklast, och SW har redan min adress. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran 20 augusti 2012 kl. 16.45 (CEST)

Mall:Stub -- Sir-L (diskussion) 18 maj 2013 kl. 15.58 (CEST)

Bilden för stubben har ballat ur, följande felmeddelande dyker upp istället för bild:

Fel vid skapande av miniatyrbild: Kunde inte spara miniatyr till destinationen

Skulle du kunna kolla på detta? //Sir-L (diskussion) 18 maj 2013 kl. 15.58 (CEST)

Det där felmeddelandet dyker upp titt som tätt och förstör layouten på sidan så att texten blir svårläst, det verkar inte bara handla om stub-bilden. Bra om det går att fixa så snabbt som möjligt. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 18 maj 2013 kl. 16.28 (CEST)

Re: Mall:Stub -- Sir-L (diskussion) 19 maj 2013 kl. 22.19 (CEST)

Såg att det var fixat nu. // Sir-L (diskussion) 19 maj 2013 kl. 22.19 (CEST)

HallonsodaBot -- Hallonsoda (diskussion) 24 maj 2013 kl. 17.01 (CEST)

Se Användardiskussion:Wakuran. /Hallonsoda (diskussion) 24 maj 2013 kl. 17.01 (CEST)

"Visa-texten" döljs för dold mall -- Sir-L (diskussion) 27 maj 2013 kl. 11.15 (CEST)

För t ex Mall:Seriemagasinetså ser man inte "Visa" förrän man uppdaterar sidan. Som det var förut så har det stått "Dölj" när man kommer in på sidan, som har mallen, när mallen redan är dold. "Visa" har dykt upp när man tryckt fram och dolt mallen igen. Men nu så går det alltså inte att öppna mallen förrän man har uppdaterat sidan. (Hmmm, förstår man vad jag vill ha sagt?) Visste inte riktigt var jag skulle skriva detta men då du är ansvarig för mallarna så skriver jag det här. // Sir-L (diskussion) 27 maj 2013 kl. 11.15 (CEST)

Re: "Visa-texten" döljs för dold mall -- = Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- (diskussion) 27 maj 2013 kl. 19.15 (CEST)

Jag skall ta en titt på det.

Tack för raderingar

Tack för att du tog tag i raderingsförslagen! Har du tid att titta på artiklarna i Kategori:Sidor som kan behöva flyttas också? E.G. den 7 augusti 2013 kl. 07.47 (CEST)

Skall sidan raderas innan saken är färdigdiskuterad?

Om du vill radera sidan om skribenten Thomas Eliasson, kan du väl åtminstone förklara varför i den pågående diskussionen först? E.G. den 6 oktober 2013 kl. 22.51 (CEST)

Nej, det är ett sedan tidigare taget policybeslut. Så att bara skapa en ny artikel skall föregås av en diskussion. Inte att upprätthålla det gamla beslutet, för det är det som är det gällande. Vilket jag skrivit Två gånger när jag raderade artikeln. Står det "raderat enligt tidigare redaktörsbeslut" så skall du inte bara gå och skapa den igen! Annars, se Wakurans svar. --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- (diskussion) 7 oktober 2013 kl. 10.25 (CEST)
Det är lätt att hänvisa till något utan att ange närmare uppgifter, men visa gärna var policybeslutet finns så lovar jag att respektera det! E.G. den 7 oktober 2013 kl. 17.34 (CEST)
Saken är ju i någon mån redan "färdigdiskuterad" sedan beslutet förra gången. Och om artikeln ska återskapas behöver man ta upp diskussionen igen för att se om policyn behöver ändras. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 6 oktober 2013 kl. 23.09 (CEST)
Jag vet inte var det tidigare beslutet står att finna och jag har fortfarande inte förstått resonemanget bakom det, skall jag erkänna. Diskussion pågår ju för närvarande på Diskussion:Thomas Eliasson och för den delen i Seriewikins Facebookgrupp också. E.G. den 7 oktober 2013 kl. 00.36 (CEST)
Aha. Jag lackade litet på Facebook förut, så jag har nästan inte varit inne någonting där på månader. Om det kommer upp något vettigt, och någon har tid och ork att kopiera kan det vidarebefordras hit till Seriewikin för att kunna läsas i framtiden. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 7 oktober 2013 kl. 00.54 (CEST)
Diskussioner på Facebook och på något annat forum än på Seriewikin själv som rör seriewikins policy skall inte påverka beslut på seriewikin eftersom alla inte kan/inte har tillgång till något annat är Seriewikin. --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- (diskussion) 7 oktober 2013 kl. 10.25 (CEST)
Avsikten med att väcka frågan på Facebook var bara att uppmärksamma folk på diskussionen här. Sedan blev det diskussion där också... E.G. den 7 oktober 2013 kl. 17.34 (CEST)
Varför deltar du inte själv i diskussionen? Visst, jag gjorde ett fel när jag återskapade artikeln som du just hade raderat, men sedan är det i stort sett tyst från dig. E.G. den 12 oktober 2013 kl. 12.03 (CEST)
Jag har sagt vad jag tycker för länge sedan. Jag fick betala för det - dyrt. Tack, nu är det någon annans tur. --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- (diskussion) 14 oktober 2013 kl. 22.36 (CEST)

Upphovsrätt -- PAJA (diskussion) 7 november 2013 kl. 21.31 (CET)

Hej! Nu har jag gjort några inlägg på Seriewikindiskussion:Upphovsrätt. Är det här något som har diskuterats på sistone?--PAJA (diskussion) 7 november 2013 kl. 21.31 (CET)

Nu har jag svarat på Wikipedia. Om man tar bilder på personer så har vi en mycekt strikt tolkning av PUL... Vi försöker där hålla oss ifrån gråzonerna som finns. Jag/vi har tagit våra tolkningar av pul tills största delen från datainspektionens och Myndigheten för Radio och TV:s hemsidor. ... och så har vi slagit upp ämne ti Wikipedia så klart... :-) --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- (diskussion) 12 december 2013 kl. 23.02 (CET)
Var på Wikipedia kan man läsa svaret? 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 13 december 2013 kl. 18.17 (CET)
Ursäkta otydligheten. Här ligger det: [1]. Fler får jättegärna delta i diskussionen, eftersom det är ett intressant och viktigt ämne (har ni någon "bybrunn" här på Seriewikin?). Jag har nu ställt några frågor med anledning av Steamboat Willies inlägg i debatten. Allt gott--PAJA (diskussion) 14 december 2013 kl. 03.10 (CET)

Tystande av oliktänkande

Du låser alltså en pågående diskussion, och TAR BORT underbyggt ifrågasättande av dina uppfattningar. Det är alltså Seriewikins metoder? Inte att "allt och alla är välkomna" utan att den som inte följer V-redaktörens nycker blir tystad utan varken varning eller orsak? Sköt ditt jobb som du ska istället för att lek envåldshärskare. --Keffy (diskussion) 28 augusti 2017 kl. 14.22 (CEST)

Även om jag inte håller med Keffy i sakfrågan, tycker jag att det var fel att ta bort hans sista kommentar på diskussionssidan om Stålmannen. Nu har han tydligen lämnat Seriewikin bara för det, vilket är trist. Han har givit många bra bidrag till uppslagsverket. E.G. den 28 augusti 2017 kl. 14.48 (CEST)
Skriver man något EFTER strecket så tas det bort. Det är normalt. Kan man inte ta någon annans åsikte, eller i det här fallet moderering utan att nedfalla till infama personangrepp så kanske det är lika bra. --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- (diskussion) 28 augusti 2017 kl. 15.12 (CEST)

När känslorna har lagt sig, så vill jag be om ursäkt. Jag tycker visserligen fortfarande att det saknas principbeslut i flera frågor, och att hela förfarandet sköttes lite märkligt. Men det var inte skäl nog fö rmitt uppförande. Jag ber om ursäkt för detta. ---Keffy (diskussion) 20 september 2017 kl. 12.04 (CEST)

Disney-diskussion

Såsom varande den redaktör med "ansvar för artiklar, kategorier och information kring ämnena Disney och Ankism" vore ditt input på Diskussion:Animerade disneyfilmer välkommet. -Keffy (diskussion) 13 april 2019 kl. 22.01 (CEST)

Det vore fint, om du som Disneyredaktör kunde replikera på mitt senaste inlägg i Diskussion:Animerade disneyfilmer. -Keffy (diskussion) 24 april 2019 kl. 23.30 (CEST)