Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan

Från Seriewikin
Hoppa till: navigering, sök
Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan vol 1 © MediaWorks

"Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan" ("撲殺天使ドクロちゃん" ung. "Club-To-Death Angel Dokuro-chan"), manga av Mitsuna Ouse från 2004.

Handling

Gud skickar ut dödsängeln Dokuro Mitsukai ur klanen Rurutie för att straffa pedofilen (han har vad japanerna kallar ett "lolita-komplex") Sakura Kusakabe, som om tjugo år har orsakat att alla kvinnor slutar åldras vid 12 år, och alltså är odödliga. Odödligheten är visserligen bara en bieffekt, men ett gravt brott mot den gudomliga ordningen.

Dokuro-chan ser ut som en magical girl av moe[1]-typ, kommer från framtiden och är försedd med en spikklubba, Excalibolg. Denna använder hon impulsivt för att ideligen slå ihjäl Sakura med så blodet sprutar (splatter, detta är sjuk humor). Egentligen tror hon att Kusakabe går att rehabilitera, så varje gång han dör ångrar hon sig och återupplivar honom igen med sina änglakrafter.

Eftersom Dokuro-chan inte går i land med sitt uppdrag att döda Sakura, så utsänds från Ruruties högkvarter ytterligare en mördarängel vid namn Sabato, varefter handlingen kompliceras.

Publicering

Mini japan.gif Japan

Som manga följetong i Monthly Comic Dengeki GAO 2004-, fyra samlingsvolymer hittills. Ursprungligen en illustrerad bok av Masaki Okayu och Torishimo 2003.

I andra media

Även anime (4 ep.) och dataspel.

Fotnot

  1. http://en.wikipedia.org/wiki/Moe_(slang)