Diskussion:Li Österberg

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Mini sverige.gif

Denna artikel är en del av Projekt svenska serieskapare

Den 2011-09-18 har artikeln bedömts hålla kvalitetsnivån Utvecklad.
Hjälp gärna till att förbättra den här och andra artiklar om svenska serieskapare.Vi har diskuterat den "rätta" formen för det här förr, men kom nog inte fram till något. Själv är jag inte förtjust i att lägga fotnoterna sist i artikeln. Jag tycker att externa länkar är en separat del som inte tillhör artikeln och därför bör läggas allra sist.

Inget jag kommer att starta ett världskrig för, men nu är det framfört i alla fall. Åsikter? OlaHe 27 juli 2009 kl. 21.45 (UTC)
Jag håller inte riktigt med. Allt i artikeln hör till artikeln om det är i vanlig rubrik/textform. Därför anser jag att noterna skall vara näst sist (dvs. sist i artikeln) och breda fotmallar (som Mall:Asterix, Mall:Tintin, etc.) skall vara allra sist. --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- 28 juli 2009 kl. 04.48 (UTC)
Jag håller med ångbåten. //bnw 28 juli 2009 kl. 13.41 (UTC)
Även jag. --MikkeX 28 juli 2009 kl. 15.59 (UTC)
Inte jag, men jag får ge mig. :-) Hädanefter är standarden att lägga fotnoter efter x-länkarna. OlaHe 28 juli 2009 kl. 17.24 (UTC)
Intressant resonemang. På svwp har vi bred konsensus för att lägga listor med externa länkar under referenserna, bland annat för att detta är material som inte kan/behöver källbeläggas (och därför känns som en extern bilaga till artikeln). Fast med tanke på hur lite det källbeläggs här på Seriewikin, kanske det inte gör så stor skillnad.--PAJA (diskussion) 9 augusti 2013 kl. 02.10 (CEST)
Jag håller med OlaHe om att fotnoter bör ligga före externa länkar. Fotnoterna anknyter mer till arttikelns brödtext, medan såväl externa länkar som interna "se även"-länkar bör läggas efter fotnoterna. E.G. den 9 augusti 2013 kl. 07.21 (CEST)
Det gör jag nog också, men det är väl en känslomässig personlig åsikt om att det "ser bättre ut". Det verkar ju inte vara någon konsensus åt endera hållet. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 9 augusti 2013 kl. 10.48 (CEST)
Olika wikipedior har nått olika konsensus. Franskspråkiga Wikipedia lägger Se även-länkarna under källförteckningen (de är länkar, liksom externa länkar), nederländskspråkiga Wikipedia lägger källförteckningen underst (det är noter till det som står ovan = haltande logik). Svenskspråkiga Wikipedia har anammat engelskspråkig stil ("Se även" är överst, eftersom det mer liknar interna länkar och av layoutskäl; Källnoter läggs därinunder, eftersom det källbelägger det som står ovan; Externa länkar läggs därinunder, eftersom det är externt). Placeringen av "Se även" bör nog layoutmässigt skiljas ut från de ofta helbreda navigationsrutorna, som ju ofta ersätter "Se även"-listan. Ju mer ett ämnesområde utvecklas, desto mer naturligt är det att avskaffa "Se även"-länkar, till förmån för navigationsruta/-or. Mina två ören…--PAJA (diskussion) 13 december 2013 kl. 04.04 (CET)