Dogpatch USA

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Dogpatch USA är en nedlagd, numera förfallen temapark vid Arkansas State Highway 7 mellan städerna Harrison och Jasper i Arkansas, USA ett område som idag går under namnet Marble Falls. Parken öppnades för allmänheten 1968. Temat för parken var den populära tecknade serien "Knallhatten", skapad av Al Capp, som utspelade sig i den fiktiva staden Dogpatch.

Dogpatch USA var under de första åren en kommersiell succé. Investerare fulla av optimism om parkens framtid bestämde sig för att utföra omfattande och dyra utökningar av parken. Systerparken Marble Falls skapades, med skidanläggning och konventcenter. De följande åren blev dock en ekonomisk berg-och-dal-bana, och parken lades slutligen ned.

Parken bytte ägare många gånger fram till det slutliga nedläggnandet 1993. Sedan dess har diverse delar av parkerna försummats, vandaliserats, varit inblandade i rättsliga dispyter, varit på väg att återuppbyggas, samt varit till salu.

Wikipedia-logo.png Artikeln, i den version den hade den 22 mars 2006, innehåller till stor del information hämtad från Wikipedia:Dogpatch USA.


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!