Gakkō Gurashi!

Från Seriewikin
Hoppa till: navigering, sök
"Gakkō Gurashi!", bild av Sadoru Chiba. © Houbunsha.

"Gakkō Gurashi!" ("がっこうぐらし!"), manga av Norimitsu Kaihou och Sadoru Chiba.

Handling

Skolflickorna Yuuri Wakasa, Yuki Takeya, Rumi Ebisuzawa och deras lärare Megumi Sakura övernattar i sin skola Megurigaoka High som ett led i "School Life"-skolklubbens verksamhet. Enligt stadgarna för att uppnå ökad social samvaro och självhushållning i en campingtillvaro. Men den egentliga orsaken är dock att en zombie-katastrof slagit till, och flickorna är de enda kvarvarande överlevarna i staden. Snart får de försvara sig mot alla de zombies som vandrar runt med de medel de har till buds, isolerade i sin skola.

Rumi är den mest offensiva, som med sin spade dänger de något tröga och långsamma zombierna i huvudet innan de hinner bitas. Den förnuftiga Yuuri är klubbens president, och hon försöker hålla skenet uppe för den stackars Yuki, som drabbats av ett trauma och helt förtränger att något hemskt har inträffat. Trots detta är Yuki genom sitt goda humör den som håller gruppen livaktig. Under en vådlig utflykt för att fylla på matförrådet räddar man ytterligare överlevare som sitter fångna i ett varuhus, flickan Miki Naoki och hunden Taroumaru, vilka blir ett värdefullt tillskott till klubben.

Frågan är emellertid vad som kommer att hända, antalet kringvandrande zombier runt skolan tilltar, och kanske Yuki snart inte kommer att orka upprätthålla sina illusioner, då hon fortfarande talar med folk som redan har avlidit. Man roar sig dock så gott man kan med att bada i vattentanken på taket, tillaga självodlade grönsaker och skicka post med brevduva och ballonger. En historia med livfulla karaktärer som rymmer både hjärta och smärta.

Publicering

Japan Japan

Följetong i Manga Time Kirara Forward sedan 2006. hittills 7 volymer (samt en antologi-volym jan 2016) från Houbunsha.

Usa USA

Utges i USA av Yen Press under titeln "School-Live!" sedan 2015.

Taiwan Taiwan

Utges på kinesiska i Taiwan sedan 2014.

I andra media

"Gakkō Gurashi!", bild ur animen. © Nitroplus.

Även en anime för japansk tv i 12 avsnitt 2015 av Lerche. Streamas i USA av betaltjänsten Crunchyroll.Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!