Goa Gängets Affär

Från Seriewikin
Hoppa till: navigering, sök

Goa Gängets Affär var en numera nedlagd seriebutik som låg på Skånegatan 47 i kvarteret Strykjärnet på Södermalm i Stockholm. Den drevs av Kåge Mobrandt och Pelle Gartz.

Butiken startade 1985. (Enligt utsago från Mobrandt var det antingen "den 11 februari och vi sålde för 19 kronor eller så var det den 19 februari och vi sålde för 11 kronor".)
Utbudet bestod till att börja med av de serier som Mobrandt själv sparat på vinden i sitt föräldrahem och de LP-skivor som Gartz samlat på sig under åren som skivaffärsbiträde på "Skivgrossisten". Snart började även försäljning av nya serier. Både Mobrandt och Gartz arbetade i initialskedet som scentekniker på Stockholms Stadsteater, men så småningom kunde de försörja sig "hjälpligt" på butiken.

1990 gick kompanjonerna skilda vägar. Medan Gartz fortsatte att driva en butik på Gamla Brogatan började Mobrandt att hyra en lokal på Stora Nygatan 23 i Gamla Stan, som sedermera skulle få namnet Comics Heaven.Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!