Kämpfer

Från Seriewikin
Hoppa till: navigering, sök
"Kämpfer", bild av Yū Tachibana. © Media Factory

"Kämpfer" ("けんぷファー"), manga av Toshihiko Tsukiji och Yū Tachibana.

Handling

Natsuru Senou som går i Seitetsu High School blir en morgon mycket förvånad när han finner sig förvandlad till tjej och att hans gosedjur Harakiri-Tiger talar till honom. Tydligen har han blivit utvald till att bli en Kämpfer, en kvinnlig kämpe. Detta är inte permanent, utan han förvandlas fram och åter till sitt vanliga jag via ett blått armband.

Det visar sig vara opraktiskt eftersom han inte kan styra förvandlingen, och den kan ske när han pratar med sin stora kärlek Kaede Sakura som också går i samma skola. Farligt blir det när han upptäcker att skolan hyser fler Kämpfer, somliga med rött armband vilka bekämpar de som har blått dito.

En vän finner han i Akane Mishima, en glasögonprydd flicka som helt byter personlighet när hon blir en Kämpfer. Även hon har ett talande kramdjur, Seppuku-Bunny. De har fått dem från Sakura, som själv har en som heter Electro-Cute. Möjligen kan de talande djuren avslöja mer för ungdomarna om de "moderatorer" som tydligen sänt ut dem som budbärare och varför de måste slåss. Under tiden får de försvara sig så gott det går, och finna nya allierade. Sakura verkar dock bli alltmer förtjust i det kvinnliga alter egot till Natsuru, till hans förtvivlan.

En skämtsam äventyrsserie i skolmiljö som parodierar diverse teman från många andra serier, man finner inslag som senshi, gender bender, harem och yuri för att bara nämna några. Unika gimmickar är användningen av tyska ord i olika sammanhang samt de lätt makabra plyschdjuren med självmordsnamn.

Publicering

Japan Japan

Följetong i Comic Alive med start 2008, hittills samlade i 7 volymer från Media Factory.

I andra media

Ursprungligen en bokserie av Toshihiko Tsukiji från 2006. Finns även som anime i 12 avsnitt för tv från TBS, släppt i USA av Sentai.