Mean Angel

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Mean Angel, med smeknamnet "Mean Machine", seriefigur från "Judge Dredd" som även fått en egen serie som härstammar från densamma.

Mean föddes in i familjen Angel som en av fyra söner till Elmer "Pa" Angel. Till skillnad från resten av familjen var Mean snäll och timid, vilken upprörde hans far och bröder. En dag så kidnappade de en kirurg och tvingade honom utföra avancerad hjärnkirurgi på Mean för att göra honom elakare och mer i linje med resten av familjen. Kirurgen lyckades över förväntan och gav Mean en stålhätta över huvudet med en omkopplare med fyra lägen i pannan. Även på lägsta inställningen är han numera elak, men om han går upp på fyran så blir han rent bärsärkarasande. Direkt demonstrerade han sitt blivande varumärke då han utförde sitt första brott genom att skalla ihjäl kirurgen.

Ibland när han skallat något hårt så fastnar omkopplaren på 4½, då blir Mean helt tokig och går på automatisk skallande utan att kunna stoppa det själv.

Mean Machine har följande fyra inställningar:

  1. Surly (ung. "Sur")
  2. Mean (ung. "Elak")
  3. Vicious (ung. "Brutal", "illvillig")
  4. Brutal (ung. "Brutal", "rå")

Mean Angel dog tillsammans med Pa och bröderna Link och Junior på planeten Xanadu under "The Judge Child Quest", men återupplivades senare av Judge Child. Han fångades dock igen av Judge Dredd och sitter normalt sett (när har inte är på rymmen) i Iso-Cube nr 666 tillsammans med bland annat Stan Lee.

Mean var en gång gift med Seven-pound Sally Suggs, som prompt lurade Mean och resten av familjen och försvann med familjens samlade rånbyte. Äktenskapet har dock aldrig annullerats, och det har visat sig att det blev en son som resultat. Sonen brås mycket på sin far och liknar honom till temperament och läggning, eller i alla fall temperamentet före operationen. Senare gifte sig mean med Porsha Wuss, en terapeut från fängelset, men inte heller detta äktenskap höll i sig någon längre tid då Mean återföll i brott.

Mean har även fått en egen serie under titeln "Mean Machine", men den blev relativt kortvarig.


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!