Diskussion:Simon Bülow

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Mini sverige.gif

Denna artikel är en del av Projekt svenska serieskapare

Den 2011-09-14 har artikeln bedömts hålla kvalitetsnivån Elementär.
Hjälp gärna till att förbättra den här och andra artiklar om svenska serieskapare.


Tecknat för Bamse sedan han var 15, är det korrekt? //[bnw] 26 maj 2011 kl. 11.06 (UTC)

Det stämmer. Jag besökte Bamseredaktionen första gången när jag var 14 år, sommaren 2001, samtidigt som jag gick en sommarkurs i serieteckning med bl.a. Tony Cronstam som lärare. Under hösten skickade jag en del Bamse-inspirerade teckningar till redaktionen, publicerade alt. avsedda för publicering på annat håll plus en specialteckning som tack för ett julkort de skickade mig. Samma vecka som jag fyllde 15 år, vintern 2002, frågade de om jag ville teckna en provserie, vilken kom att bli min debut (publicerad i BA 15/02 s. 23). Som 15-åring tecknade jag ytterligare två ensidesserier, en fyrasidig serie och fyra pysselsidor (totalt 11 sidor). Bland dessa tidiga verk är jag nog mest nöjd med serie nummer tre och fyra (BA 8/03 s. 21; BA 13/03 s. 14–17). --N0WIS 26 maj 2011 kl. 14.27 (UTC)
Wow, bra jobbat! Det känns exceptionellt, kanske borde nämnas explicit i artikeln, och inte bara så att man kan räkna ut det om man kollar årtalen. //[bnw] 26 maj 2011 kl. 15.14 (UTC)
När artikeln är så kort tycker jag inte det känns självklart motiverat. Joakim Gunnarsson var 16 år när han skrev sitt första Bamse-manus. Det kanske finns fler liknande fall. --N0WIS 26 maj 2011 kl. 16.26 (UTC)
Philippe Bercovici blev anstælld av Spirou som 14-åring. [1] 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 29 maj 2011 kl. 08.13 (UTC)

Svenskt Seriehistoria?

Hej, Simon! Jag ser att du deltar i möten på Svenskt Seriearkiv. Har du möjlighet att hjälpa till att räta ut ett par frågetecken som påverkar den artikelns klarhet. Jag har i olika omgångar haft kontakt med Thomas Storn, men jag har haft problem med att få svar på mina mejl. Så jag tänkte att du kanske också/istället kunde hjälpa till? :-) Jo, frågan gäller om Svensk Seriehistoria lever som projekt eller om det är avsomnat? Det har ju hittills kommit ut med en "årsbok" på snart sju års tid, vilket ju i sammanhanget kan synas lite märkligt. Stort tack för att du kan reda ut frågetecknen där. Vänliga seriehälsningar/P--PAJA 10 juni 2012 kl. 14.11 (CEST)

Hej! Thomas Storn postade följande i Seriefrämjandets Facebook-grupp söndagen den 13 maj:
"I går hade Svenskt Seriearkiv första redaktionsmötet i arbetet med arkivets andra bok, den första kom 2005 och hade som övergripande tema femtiotalet. Den andra boken har som tema sextiotalet, vilket vi tror kommer att bli mycket spännande! Mycket arbete är redan gjort, både med intervjuer och grundforskning. Bland innehållet finns exempelvis längre artiklar om Rolf Gohs, Janne Lundström och Formatic Press. Kostnaderna för tryck och layout är säkrade varför jag nog vågar utlova att boken kan komma ut till hösten 2013 i samband med att Seriearkivet fyller 10 år (något som vi naturligtvis kommer att fira!) Thomas - Svenskt Seriearkiv"
Det är den senaste och mest aktuella informationen. Igår hade vi f.ö. ett uppföljande möte. En "Ba-Ba"-monografi befinner sig, sedan ganska länge, i redigeringsstadiet vad jag vet (jag har inte själv varit inblandad i det projektet). Dessa två böcker ligger alltså närmast på tur i Seriearkivets utgivningsplaner. --N0WIS 10 juni 2012 kl. 18.53 (CEST)