Användardiskussion:Mason

Från Seriewikin
Version från den 12 april 2007 kl. 19.34 av MikkeX (diskussion | bidrag)
(skillnad) ←Tidigare ändring | visa nuvarande version (skillnad) | Nyare ändring→ (skillnad)
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Ser bra ut! Något liknande bör vi definitivt använda även här Andreas 30 november 2005 kl.22.17 (CET)

Välkommen

Välkommen hit, förresten, Mason. Dina bidrag är uppskattade.

Har ändrat formatet i några av dina artiklar, men det hör till. Vi använder i mångt och mycket Bild & Bubblas formatregler, och dessa tar lite tid att komma in i.

/OlaHe

Tack Ola jag skall kika på dina ändringar och ta till mig seriewikins formatregler. Mason 6 december 2005 kl.14.02 (CET)

Listor

"Hej, på wikipedia har jag skapat listorna Alfabetisk lista över svenska serietidningar (http://sv.wikipedia.org/wiki/Alfabetisk_lista_%C3%B6ver_svenska_serietidningar) och Lista över svenska serietidningar (http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_svenska_serietidningar). Om det finns intresse så kan jag lägga upp dessa, lätt modifierade, här också. Mason 6 december 2005 kl.16.09 (CET) "

Go for it! Jag har tänkt införa något liknande redan tidigare. Föreslår dock att du kallar den sistnämnda för "kronologisk lista" eller "kronologi".

/OlaHe

Seriealbumkategorier

Håll era hästar. :-) Kategorier vill vi gärna stöta och blöta lite innan vi etablerar dem. (Ja, jag har inte alltid gjort det själv, men...)

För det första -- jag tycker inte att Kategorinamnet "Svenska seriealbum" är så lyckat eftersom det lätt konnoterar till "originalsvenska album". "Brott och Straff" räknas ju inte allmänt som en svensk bok bara för att den finns utgiven i Sverige. Bör då verkligen "Kalle Ankas Pocket" kallas för "svenskt seriealbum"?

För det andra så är 90% av de album vi har listat i kategorin "seriealbum" svenska. Frågan är om vi verkligen har behov av kategorin "svenska seriealbum"?

Jag säger inte att kategorin absolut inte får finnas, men att vi borde diskutera både om den är nödvändig och vad den i så fall ska heta först.


/OlaHe

Seriealbumkategorier forts.

"Det var jag som skapade den, men jag funderade inte riktigt innan jag gjorde det."

Ingen fara -- testförsök med efterföljande diskussioner är en nödvändig och självklar del av Wiki-arbetet. Men vi kan väl vänta med att använda den här kategorin tills vi har funderat lite till och kanske nått en konsensus.

/OlaHe

Mallar

"En annan sak jag funderar på är mallar går det bra att skapa sådana här? Liknande de som finns på wikipedia? mallar på wikipedia (http://sv.wikipedia.org/wiki/WP:Mallar) Mason 7 december 2005 kl.11.43 (CET) "

När det gäller mallar är det nog bäst att du frågar Micke Schiren (MikkeX) eller David Haglund (Daha6439). De är huvudansvariga för den mer tekniska administrationen.


/OlaHe


Mallar

Välkommen, som sagt! Vad gäller mallar så var det egentligen ingenting vi hade tagit med i beräkningen när vi drog igång. Vi fick pröva oss fram helt enkelt. Av oss redaktörer är det egentligen bara Mikke och Andreas som har någon tidigare wikierfarenehet. Eftersom vi från början aldrig tänkte kopiera i någon större utsträckning från wikipedia utan mest originalskriva har det aldrig tidigare varit aktuellt med mallen "Info från wikipedia". Vi hade en vision om att seriewikin skulle skapas av Seriefrämjandets medlemmar, som trots allt kläcker ur sig mer än 40 fullängdsartiklar om serier om året via Bild & Bubbla. Men visst har vi som håller på börjat inse det meningslösa i att ignorera information som redan finns...

Medan vi fipplar lite med mallar kanske ni kan lägga till en not inne i själva artikeln om att infon kommer från wikipedia? På så sätt blir det ju lättare att söka sedan och lägga in mallen. Ändringsloggen har en tendens att växa väldigt fort... Stubmallar kan jag tycka känns lite onödigt -- är det tomt är det ju bara att fylla på.

Ola har föreslagit ett wikimöte i Stockholm, likt det vi hade i somras när vi körde igång, så vi kan prata kategorier, arbetssätt och visioner. Jag har personligen svårt att se hur vi kan få till det före jul, men kanske i januari 2006? --David Haglund 9 december 2005 kl.15.14 (CET)

Ang. stubmallarna på Wikipedia så genererar dom en kategori "stub" vilket gör det lätt att hitta de korta artiklar som är i behov av utökning, bra för den som sitter och behöver lite inspiration. Se exempel seriestubbar. //84.217.89.227 9 december 2005 kl.21.39 (CET) (Tåggas på Wikipedia)

Stubmallar

Har inget principiellt emot stubmallar, men vet inte om det är läge att införa det här än. Säkert 90% av våra sidor är ännu "stubbar" så det känns lite redundant... Men Wikin växer ju stadigt så jag skulle inte utesluta att vi kan ha behov av det inom en relativt snar framtid.

/OlaHe

Tack

Hej jag vet inte om du känner till detta men ett tips är att när du signerar ett inlägg så skriver du fyra "tilde"-tecken i rad (OlaHe 17 december 2005 kl.17.29 (CET)) så skrivs automatiskt namn/datum/tid ut så här -> Mason 17 december 2005 kl.14.16 (CET)

Tack. Det där har jag fnulat på länge utan att komma fram till. Sicken usel administrator man är... :-)

OlaHe 17 december 2005 kl.17.29 (CET)

Kategorier för Rymdens Pionjärer

Hallå. Du kanske inte såg mitt svar på din fråga om det var meningen att kategorierna skulle bort. De kategorier jag hade tagit bort var fel. Jag kopierade dessa från en annan post som exempel på hur man skulle göra och glömde i min förvirring att ta bort de som inte stämde överens med Rymdens Pionjärer.

Så nedanstående kategorier är fel och ska tas bort: Amerikanska serier | Dagspresserier | Amerikanska dagspresserier | Serietidningar | Svenska serietidningar | Seriefigurer |

Sir-L 27 januari 2006 kl.14.33 (CET)


Mediawiki

Halloj. Jo vi ska uppgradera, men det finns inte stöd för php 5 på den nuvarande servern - det finns dock planer på att flytta i en väldigt nära framtid (runt sommaren). Så det kommer --MikkeX 12 april 2007 kl.20.34 (CEST)