Skillnad mellan versioner av "Användardiskussion:Wakuran"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
m (Prefix:Wikipedia -- Sablöga (diskussion) 4 augusti 2019 kl. 01.11 (CEST) -- Sablöga (diskussion) 4 augusti 2019 kl. 01.11 (CEST))
(Prefix:Wikipedia)
Rad 178: Rad 178:
  
 
Hur kan det komma sej att prefixet <code>wikipedia:</code> inte länkar till den svenska språkversionen utan den engelska? Exempel: [[wikipedia:Sverige]]. --[[Användare:Sablöga|Sablöga]] ([[Användardiskussion:Sablöga|diskussion]]) 4 augusti 2019 kl. 01.11 (CEST)
 
Hur kan det komma sej att prefixet <code>wikipedia:</code> inte länkar till den svenska språkversionen utan den engelska? Exempel: [[wikipedia:Sverige]]. --[[Användare:Sablöga|Sablöga]] ([[Användardiskussion:Sablöga|diskussion]]) 4 augusti 2019 kl. 01.11 (CEST)
 +
:Jag har faktiskt ingen aning, själv, men antar att det kan ha något med Mediawiki att göra. Ofta känns det iofs som den engelska versionen är bättre när det handlar om obskyra serier och liknande, men det skulle ju iofs kunna vara bra med litet flexibilitet. [[Användare:Wakuran|惑乱 * \)/ (\ (&#60; \) (2 /) /)/ * Wakuran]] ([[Användardiskussion:Wakuran|diskussion]]) 4 augusti 2019 kl. 16.21 (CEST)

Versionen från 4 augusti 2019 kl. 15.21

Se även Användardiskussion:Wakuran/Arkiv

Ansvar för Månadens samarbete

Skulle uppskatta om jag fick fortsätta att sköta hanteringen av Månadens samarbete, då jag trots allt är ansvarig för det... om det är så att jag inte bytt efter några dagar in i den nya månaden, så tycker jag att man kan höra av sig, men inte byta utan att ha kollat med mig. Nu är det den förste i dag, så jag känner mig lätt överkörd när du byter utan att kolla... --MikkeX 1 september 2008 kl. 15.05 (CEST)

Hmmm, Cecilia Torudd var "spikat", så det kändes okej, men visst, skall tänka på det i fortsättningen. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 1 september 2008 kl. 15.17 (CEST)
Det handlar inte om att tänka på det. Det handlar om att respektera våra sysslor här på wikin. Precis som att andra inte gick in och bytte månadens samarbete när du själv inte skötte sysslan då du hade ansvaret för det. Vi klagade på att inget hände, men vi trampade inte över och bytte självsvåldigt. Alla artiklar har i princip varit spikade innan de blivit Månadens samarbete. Det gäller att respektera andra användare här på wikin. Idén med att ha ansvariga är att dessa just ska vara ansvariga. Jag är ansvarig för Månadens samarbet, Ola för Veckans utvalda artikel. Du får också gärna ha ett ansvarsområde. Men låt bli andras om ingen har bett om det. --MikkeX 1 september 2008 kl. 15.30 (CEST)
Nå, okej, det låter väl vettigt. Ska försöka tänka mer på det i framtiden, då. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 1 september 2008 kl. 15.34 (CEST)
Jag håller med, samtidigt som jag är skamsen över att jag lät mitt jobb halka efter den här veckan också. Til syvende og sidst var det bra att Wakuran gjorde jobbet åt mig åtminstone. Men som huvudregel; försök kontakta mig innan du sätter igång. OlaHe 2 september 2008 kl. 11.40 (CEST)
Okej, du instämmer. Får bli mer försiktig, då. Och ni får gärna ändra bild och text på de där grejerna jag skrev ihop om ni vill förbättra, f.ö. De är litet framhafsade. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 2 september 2008 kl. 12.33 (CEST)

Ansvar för månadens samarbet (igen...)

Jag antar att du menar väl, men kan du vara snäll och hålla fingrarna borta från att lägga in saker där det är meningen att jag ska göra det. Det är jag som har ansvar för månadens samarbete, det är jag som tar fram listan på förslag. Okej? --MikkeX 3 oktober 2008 kl. 20.19 (CEST)

Jag trodde det bara var ett förslagsurval, men visst... 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 3 oktober 2008 kl. 20.34 (CEST)
Säg till om det skulle vara något annat. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 3 oktober 2008 kl. 20.48 (CEST)

Stand-in igen?)

Hej, Håkan. Har varit lite upptagen på sista tiden och inte skött mina uppgifter riktigt hundra. Nästa vecka är jag både datorlös och pappaledig och kommer nog inte att besöka Seriewikin. Har du lust att sköta bytet av aktuellt-rutan och veckans utvalda artikel någon gång söndag-måndag? (Nej, vi har inget förslag på utvald artikel än så du har fria händer.) Om du vill ta över uppgifterna under en längre period (för att få kontinuitet) är det också okej, men viktigast är kommande byte. OlaHe 23 oktober 2008 kl. 09.17 (CEST)

Jag kan möjligen göra det runt fre-lör, men runt sön-mån är jag i Norge och kommer nog vara både upptagen och datorlös, själv. Synd att det är så få som hinner vara här mer än sporadiskt. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 23 oktober 2008 kl. 11.48 (CEST)
Jag känner iofs att det å andra sidan inte spelar så stor roll vem som gör det, bara det görs. Men man kanske ska komma överens först, och inte göra det själv som jag har gjort.
Någon annan som har tid till helgen/kvällen? 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 23 oktober 2008 kl. 12.48 (CEST)
P.S. Grattis till barnet, förresten! Kön, namn, foton? 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 23 oktober 2008 kl. 12.49 (CEST)
Gör det på lördagen då, helt okej för min del. Håller med om att det inte spelar roll vem som gör det, men som du vet att jag tycker... den som har fått uppgiften bör göra det. Barnen har inte kommit än. Om allt går bra plockas två stycken ut på tisdag. Men jag är ledig redan från måndag. Nervös som satan och inte riktigt i läge att sätta mig på nåt It-café och uppdatera Seriewikin... :-) OlaHe 23 oktober 2008 kl. 15.12 (CEST)
Aaahh, okej, gag tror jag gör det till lördagskvällen, då. Dubbelt upp, jesus. Det måste bli en lättnad för henne, eller vad man ska säga. =S 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 23 oktober 2008 kl. 18.19 (CEST)


Tillrättavisningar (Flyttad diskussion)

Flyttad diskussion från Diskussion:Tipplund och Grönman

Att Wakuran säger åt mig att jag ska "Lägg in all info du kan hitta om upphovsman, ursprungsland, etc." (vad sjutton skulle jag annars göra?) är bara ännu ett exempel på hans bristande sociala kompetens eller oförmåga att uttrycka sig i skrift (eller vad det nu rör sig om) och det är något man tyvärr får vänja sig vid om man vill arbeta i seriewikin. Ibland blir det för mycket och då håller jag mig borta från wikin några månader men just nu är jag tillbaks i alla fall.
Vad det gäller formatteringen så brukar jag inte göra mycket sånt så där kan Wakurans påpekande var motiverat. Johan Blixt 16 november 2008 kl. 09.46 (CET)

Det är klart jobbigt att ha en medveten och lömsk mobbare bland de som bidrar till Seriewikin. Alla - som Hr Blixt här - kommer ju inte tillbaka efter ett par månader. De flesta försvinner ju för alltid. Själv orkar jag inte mer och har slutat läsa vad han skriver, det lönar sig i alla fall inte, men det är enda sättet att kunna vara kvar här för tillfället, annars skulle jag nog också tappat sugen för länge sedan. Jag har ju till och med orkat skriva lite mer artiklar på senaste tiden också.. Det orkade jag inte med förut. Wikiformatering är inte nödvändig, jag sätter mig gärna och fixar till det efteråt om någon missar eller inte orkar, så det är inget krav. Det är viktigare att få in relevanta fakta och bra artiklar än att överlägset trycka ner folk för småsaker som formattering. Det är dock bra om man slipper skriva om hela artikeln för att den inte är encyklopedisk (vilket inte är något problem med närvarande skribenter, tycker jag) men formattering är ju bara lappri i sammanhanget. ---= 蒸気船 ウィリー =- 16 november 2008 kl. 10.58 (CET)

Eftersom det har stormat kring Wakurans sätt att uttrycka sig förr vill jag passa på att mota Olle i grind, så nu går jag in som redaktör (övriga redaktörer får kontakta mig om de inte håller med mig):
  1. Jag har inte märkt av att Wakuran skulle vara mobbare eller medvetet lömsk, men jag vet också att folk har tagit illa vid sig av det han skriver ibland. Klart är åtminstone att många (inklusive jag) tycker att han stundtals ligger på för hårt med att säga åt folk hur de ska göra. Jag vill be Wakuran att tänka efter en extra gång innan han ger andra råd om Wikiarbetet. Till skillnad från andra tror jag att det är välment i grunden, men du trampar likförbannat folk på tårna, vilket nu har hänt flera gånger. Råden till Blixt ovan påminner lite om "glöm inte att andas"; tycks mig helt överflödiga. I övrigt vill jag framhålla att du också gör mycket bra här på Wikin, och jag vill inte mista dina bidrag.
  2. Om folk skräms iväg härifrån är det ett problem, oavsett vem skulden ligger hos. Den som känner sig illa behandlad bör kontakta någon av administratörerna för hjälp att lösa det hela. Jag vill be övriga användare som har kritik mot andra användares beteende att vända sig till Admin så tidigt som möjligt. Det är inte bra om sånt här ligger och jäser.
  3. Seriewkiformateringen är inget krav för att användare ska få delta i wikiarbetet (även om det naturligtvis underlättar). Vi som är administratörer och hänger här regelbundet rättar vid behov.
  4. Administratörerna är satta som redaktörer och har därför tolkningsföreträde i frågor som inte går att lösa på diskussionssidorna. Övriga användare kan inte enväldigt bestämma över andra. (Och även administratörerna kan givetvis ställas till svars om man anser att de har betett sig fel.)

OlaHe 16 november 2008 kl. 12.25 (CET)

Addendum: Såg inte att samtalet fortsatt på Wakurans egen diskussionssida. Jag tolkar det som att åtminstone diskussionen mellan Wakuran och Blixt är avslutad. OlaHe 16 november 2008 kl. 12.42 (CET)

Det här handlar väl mer om mig än om serien, så är det inte bättre om jag kopierar det till "min" användardiskussion? 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 16 november 2008 kl. 13.09 (CET)
Ja, det kan nog vara vettigt. OlaHe 16 november 2008 kl. 13.29 (CET)

Sluta med tillrättavisningar

Wakuran, du måste verkligen lägga av med de tillrättavisningar du gör till användare till höger och vänster (det är mer än en gång som jag har tagit bort kommentarer om brister som du har kommit till nya användare till exempel), det händer ofta att du kommer med väldigt plumpa påpekanden. Så regeln borde vara för din del - sluta kommentera vad du tycker att användare borde göra, många tar illa upp, och du sprider en mycket dålig stämning här, och det är totalt onödigt. Och du borde förstå att en ursäkt till Johan Blixt vore på sin plats. --MikkeX 16 november 2008 kl. 10.03 (CET)

Någon ursäkt behövs inte alls. Mitt svar på Wakurans kommentar var tillräckligt dumt/oartigt/okonstruktivt/whatever för att jag ska anse oss vara "kvitt". Tittar man för övrigt bara på vad som skrevs just på diskussionssidan så är det snarast jag som är skurken. Poängen med Wakuran är dock att han skriver så många kommentarer att min irritation sakta men säkert ackumuleras och sen blir det för mycket vilket leder till överreaktion på ett inlägg. (Jag får för övrigt en varning om att den här artikeln är för lång för vissa äldre läsare, kanske läge att städa lite?) Johan Blixt 16 november 2008 kl. 12.35 (CET)
Aahh, okej, det kan väl stämma. Jag får försöka bli bättre på det, då. (Äldre inlägg arkiverade.) 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 16 november 2008 kl. 12.55 (CET)
Nej Wakuran, du ska inte försöka bli bättre. Du måste bli bättre, punkt slut. Det finns användare som har slutat att skriva här på grund av dina kommentater som mer än jag upplevt som plumpa, två av dem har i mail förklarat att de inte vill bidra just på grund av att de känt sig ovälkomna genom ditt sätt att bemöta dem. Därmed anser jag att det finns ett stort problem. Så sluta helt enkelt med kommentarerna om vad du tycker att olika användare ska göra. De är extremt kontraproduktiva. Att Johan visar sig stortsint ovan är ingen anledning att inte skärpa sig. Användare:MikkeX

Kolonindentering

Snälla wakuran, sluta ändra mina kolonindenteringar i diskussionssidorna. Dom markerar forumstrukturen och pekar på vilket inlägg jag svarar på. Om man bara lägger till en kolonnivå varje gång blir det hela helt meningslöst, och man kan likan gärna skriva allt på en ny rad under det förra, utan kolonindenteringar alls. //[bnw] 16 juni 2011 kl. 12.15 (UTC)

Nå, i det här fallet fanns det inget egentligt att svara på, men okej. Ska försöka bättra mig. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 16 juni 2011 kl. 12.19 (UTC)

Aktuellt-ansvaret

Håkan, jag tyckte att jag var tydlig förra veckan. Jag är inte otacksam för din hjälp, men du måste fråga mig först innan du tar över mitt ansvarsområde. Korr och mindre tillägg är en sak, men att lägga upp veckans evenemang är mitt ansvar. Du kommer, som det ser ut, att få det här ansvaret inom kort (och göra ett suveränt jobb, är jag övertygad om), och då får du bestämma hur du vill ha det, men själv vill jag ännu ha kontroll över det som fortfarande ligger på mitt bord. OlaHe 20 juni 2011 kl. 07.23 (UTC)

Nå, egentligen har du rätt, omröstningen pågår ju fortfarande. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 20 juni 2011 kl. 08.15 (UTC)
Även när omröstningen är slut är du inte automatiskt ansvarig förrän jag har lämnat över ansvaret till dig. Sen har du fritt fram. Jag är inte sur, och det är ingen stor grej, men det här kommer att bli viktigare framöver när vi har flera tydliga ansvarsområden. Alla måste sköta sitt jobb, men alla måste också få en chans att sköta sitt jobb. OlaHe 20 juni 2011 kl. 13.27 (UTC)
Jo. Känns som det blev någon mindre röst där för mig på slutet p.g.a. det, annars. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 21 juni 2011 kl. 21.16 (UTC)
Jaså? Det märkte jag inte något av. Hur som haver är ju jobbet ditt nu. (I varje fall snart. ;-) ) OlaHe 22 juni 2011 kl. 17.37 (UTC)
Övertolkning, kanske. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 24 juni 2011 kl. 08.03 (UTC)

Plats för mallen PSS

Är det lämpligt att lägga in mallen PSS på diskussionssidan i en mängd artiklar? Man tror ju att det finns diskusson om artikeln när den fliken är blå, och sedan hittar man bara en mall där. Den borde väl hellre ligga i själva artikeln, eftersom den inte torde vara föremål för diskussion i sig. E.G. den 17 september 2011 kl. 13.41 (CEST)

Jag förstår inte riktigt varför du tar upp diskussionen med mig och inte Ola, men annars är det standardprocedur på Stor-Wikin för projekt. Mindre otympligt än en stor blaffa i själva artiklarna. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran 17 september 2011 kl. 13.43 (CEST)
Det är klart, jag skrev i fel användares diskussionssida, förlåt. Pinsamt. Vad är Stor-Wikin för något? E.G. den 17 september 2011 kl. 13.45 (CEST)
Slang för Wikipedia. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran 17 september 2011 kl. 13.46 (CEST)
Jaha. Fast varför skulle Seriewikin göra på ett visst sätt bara för att Wikipedia gör det? E.G. den 17 september 2011 kl. 13.48 (CEST)
Nå, poäng. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran 17 september 2011 kl. 17.02 (CEST)

Flytta information

Om du tycker att en viss information inte passar i Seriewikindiskussion:Aktuellt så må det vara hänt, men då kan du väl i stället lägga in den där den passar bättre? E.G. den 15 maj 2012 kl. 11.59 (CEST)

Aha, jo, egentligen. Jag var osäker på hur man skulle lägga upp infon om debatten, också. Vad man skulle och inte skulle ta upp, och var litet för lat för att gå igenom det. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran 15 maj 2012 kl. 12.02 (CEST)

Little Gerhard

Hej, såg att du ändrat namnet "Lille Gerhard" till "Little Gerhard", ang sången "Vi gillar serier" i kategorin Seriereferenser i populärmusik. Är det för att han är mer känd som "Little"? Men på singelomslaget heter han faktiskt "Lille". Morristown 20 juni 2012

Jag googlade, och fick upp en länk med namnet angivet som "Little Gerhard" [1], men nu ser jag att han kallades för "Lille Gerhard" enligt Svensk Mediedatabas. [2]. Försökte hitta någon snutt av låten på nätet, men gick bet. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran 20 juni 2012 kl. 01.49 (CEST)
Jag ändrade tillbaka nu. Rent allmänt känns det annars mer självklart med diskussioner på relevant artikel. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran 20 juni 2012 kl. 01.52 (CEST)

Välkomnande första ingrepp? -- Lingla 5 september 2012 kl. 08.44 (CEST)

Vad är poängen med att välkomna en ny användare som precis börjat arbetet med en ny artikel hos er med att stryka en oskyldig mening som "Lucassi drar sig inte för att skildra verklighetens mer osminkade sidor." Var det akut bråttom att markera att man inte ska göra sig besvär med att hjälpa er bygga upp er wiki?

Ta inte illa vid dig, för det var säkerligen inte illa menat. En wiki är ett kollektivt arbete. Alla är välkomna att skriva. Det innebär också att flera personer kan vara inne och pilla på dina texter och arbeta om dem vid behov. Det är själva grundpremissen. I det här fallet är Wakuran en av redaktörerna, vilket innebär att han har som uppgift att rätta upp formatering, stavning och kollar så att artikeln följer Seriewikins riktlinjer. I det här fallet tror jag att han reagerat på vad som ser ut som ett värderande omdöme i artikeln. Vi försöker undvika det, så att det inte ska bli en recension, en betraktelse eller en sorts reklampelare. Naturligtvis är det en bedömningsfråga som man kan ta upp till diskussion, gärna på artikelns diskussionssida. Målet är att skriva encyklopediskt, man kan läsa mer om det här: http://seriewikin.serieframjandet.se/index.php/Seriewikin:Skrivregler --David Haglund 5 september 2012 kl. 10.01 (CEST)
Ah, jag borde åtminstone ha sagt något i sammanfattningen. Jag tyckte just den meningen kändes litet pratig, och lätt värderande och en personlig betraktelse som sagt. Det är ganska vanligt att man skildrar verklighetens osminkade sidor, så det kändes inte som man borde lyfta fram det på det sättet. Det säger inte så mycket om vad det är för sorts arbeten. Bättre att förklara tematik och teknik i serierna. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran 5 september 2012 kl. 11.13 (CEST)

Projekt anime och manga & Om du lyssnar noga

Hej! Här är ett inlägg från en seriewikianvändare som mest är och häckar på Wikipedia. :-) Jag ser att du är medlem i svenska Wikipedias Projekt anime och manga. Jag är själv med i projektet sedan 2011. Jag skriver mycket i artiklar om Studio Ghibli men även om annan intressant anime och manga. Jag brukar löpande lägga in nya artiklar och annat på projektsidans nyhetsavdelning. Är det något viktigt som saknas i de nyhetslistningarna, får du jättegärna säga till eller lägga in det som saknas själv. Just nu är förresten Om du lyssnar noga nominerad till bra eller utmärkt artikel; du får jättegärna bidra med din röst eller ett diskussionsinlägg. Eller kanske hjälpa till att göra artikeln ännu bättre? Manga animerade hälsningar! :-)--PAJA (diskussion) 24 februari 2013 kl. 18.27 (CET)

Ah, tack. Jag är sällan inne på svenska Wikipedia, men ska försöka kolla in när jag får tid. Ursäkta att vi aldrig gjorde något åt det där Captcha-problemet, förresten. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 25 februari 2013 kl. 01.33 (CET)

Christin och Vern

Du har lag till två verk som inte finns i den angivna källan (Christins hemsida, som borde vara auktoritativ och uttömmande): "Le mycologue et le caïman" 1989 och "Morts sous la Tamise" 1993. Vad har du för källa till dem? E.G. den 10 mars 2013 kl. 10.04 (CET)

[3] och [4]. Kanske var en drastisk ändring där från min sida utan tidigare diskussion, annars. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 10 mars 2013 kl. 11.20 (CET)
Jag lade tillbaka totallistan i artikeln, efter den uppdelning du hade gjort. Källorna du nämner här bör förstås läggas in på rätt plats där. E.G. den 10 mars 2013 kl. 21.34 (CET)
Jag tror det känns enklast att bara ange Bedetheques Pierre Christin-listning som allmän källa. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 10 mars 2013 kl. 21.43 (CET)
Jag tycker nog att det känns mer akademiskt att ange båda. E.G. den 10 mars 2013 kl. 22.18 (CET)
Alltså, jag menar att inte ange fotnoter för varenda separat serie i indexet, utan bara lista allmänna källor i källhänvisningen. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 11 mars 2013 kl. 00.17 (CET)
Och nu var det i princip så du gjorde, ser jag... 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 11 mars 2013 kl. 00.18 (CET)

"Light novel"

Den artikel om "light novel" på svenska Wikipedia som du la in en länk till är ganska dåligt underbyggd. Man talar inte om att formatet är 10,5 x 15 cm och påståendet "kraftigt illustrerad" är tvivelaktigt. Har ett 20-tal lättromaner och de brukar ha si så där 4-10 helsidesillustrationer (av sammanlagt ~250 sid text). --Johnny Hazard (diskussion) 6 april 2013 kl. 18.18 (CEST)

Tycker du den motsvarande engelska artikeln är bättre, då? Att bara föra in begreppet okommenterat känns annars ännu sämre. Och vad jag vet, även om jag inte har så bra koll på hur snacket går i mangakretsar, är "lättroman" mest en neologism som knappt används i praktiken, och är obegriplig för en sporadisk läsare. Fast om det finns tillräckligt starka kopplingar till mangavärlden skulle man evt. kunna ha en artikel på Seriewikin om fenomenet, ungefär som med animerad film, anime och pulp etc. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 6 april 2013 kl. 19.08 (CEST)
Hur snacket går i "manga-kretsar" vet jag mycket lite om, men om vi i Wikin använder "lättroman" konsekvent kommer ordet säkert med i nästa SAOL ^_^ För övrigt verkar kopplingen vara solid, ser knappast att någon relativt framgångsrik manga inte åtföljs av en "light novel" idag. --Johnny Hazard (diskussion) 6 april 2013 kl. 19.30 (CEST)
Fast Seriewikin känns inte riktigt som rätt plats för att skapa neologismer som inte används annars. Är det vanligt åt andra hållet då, att light novels utnyttjas som en källa till nya mangaprojekt? Annars känns det mest som ännu ett exempel på transmediering. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 6 april 2013 kl. 19.39 (CEST)
Verkar bli vanligare, men har inga konkreta siffror. --Johnny Hazard (diskussion) 6 april 2013 kl. 19.59 (CEST)

HallonsodaBot -- Hallonsoda (diskussion) 24 maj 2013 kl. 14.35 (CEST)

Tjenare. Tycker det skulle behövas lite botarbete och mindre putsar här på wikin, så därför skapade jag boten Användare:HallonsodaBot. Boten kör AWB och gör diverse små ändringar. Vad tycks; lite feedback? /Hallonsoda (diskussion) 24 maj 2013 kl. 14.35 (CEST)

Jag tror det framförallt är Steamboat Willie som är ansvarig för det tekniska här. Ta upp det med honom också. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 24 maj 2013 kl. 15.32 (CEST)

Stavning

Ang. en ändring du gjorde; "gyllne" eller "gyllene" går lika bra, se SAOL eller http://sv.wiktionary.org/wiki/gyllne --Johnny Hazard (diskussion) 22 juli 2014 kl. 16.07 (CEST)

Aha, men "gyllene" är väl standard, åtminstone? Är du förresten intresserad av att bli "assistent" på aktuelltavdelningen? Jag känner att jag missköter den avdelningen litet, och skulle behöva någon som uppdaterar när jag missar (typ någon som loggar in natten mellan söndag och måndag och uppdaterar om jag verkar seg) samt lägger in evenemang jag missar, själv. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 23 juli 2014 kl. 09.52 (CEST)
Kommer att vara rätt seg själv i höst, men kan försöka kolla ibland. --Johnny Hazard (diskussion) 23 juli 2014 kl. 21.57 (CEST)
Tanken var att jag skulle försöka hålla kalendariet någorlunda utförligt, så att det bara skulle vara att kopiera in info därifrån till aktuelltrutan vid ny veckas början, men även det arbetet har varit litet hafsigt... 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 23 juli 2014 kl. 23.27 (CEST)
"Gyllene" är det som oftast används i allmänna texter och tal, ja, för saker som har med guld att göra. "Gyllne" används kanske mer i sammanhang där man vill få en arkaisk/gammaldags/poetisk ton i t.ex. talesätt eller fasta uttryck ("på gyllne vingar", "snus är snus om än i gyllene dosor", "ett gyllene tillfälle"). Det är inte fel, beror lite på sammanhanget, men jag tycker nog att det är bättre att försöka hålla språket mer formellt i ett uppslagsverk. --David Haglund (diskussion) 25 juli 2014 kl. 12.17 (CEST)
Så med "formellt" menar du den vanligaste formen? 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 25 juli 2014 kl. 17.02 (CEST)
Förstår vad ni menar. Fast stilfel är dock mera en fråga om smak, medan stavfel och grammatiska fel liksom bara är, typ, fel. --Johnny Hazard (diskussion) 25 juli 2014 kl. 18.49 (CEST)

Kodomomuke

Kolla detta: https://comicbookguide.wordpress.com/tag/kodomomuke/ --Johnny Hazard (diskussion) 27 januari 2015 kl. 19.57 (CET)

Den där artikeln kändes iofs inte så seriös, men annars så såg jag att japanska Wikipedia hade en artikel om "Kodomomuke anime". Då infinner sig följdfrågan vilken artikeltitel Seriewikin ska använda. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 27 januari 2015 kl. 21.00 (CET)

Vänligen radera

Hej. Kan du vänligen radera de där (då) nya kategorierna som vi diskuterade under Seriewikindiskussion:Kategorier#Institutioner och arrangemang, Organisationer och föreningar? De fick ju inget stöd. E.G. den 9 maj 2015 kl. 18.31 (CEST)

Litet trött nu efter SIS m.m. hela dagen... Exempel på kategori som ska raderas? Jag tror inte det var något direkt motstånd heller, det rann liksom en massa annat bara ut i sanden... 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 10 maj 2015 kl. 01.08 (CEST)
Inget direkt motstånd? Jag uppfattade motståndet som massivt, att folk hängde upp sig på småsaker för att ha något att skylla på när de argumenterade emot de nya kategorierna och att ingen ens ville förstå vad avsikten var med att skapa flera kategorier (även om någon nog tyckte att någon enstaka ny kategori kanske kunde ha skäl för sig). Om det rann ut i sanden så var det för att ingen var intresserad av en konstruktiv diskussion kring det hela. Hur som helst, det är ju samtliga underkategorier till Kategori:Institutioner och arrangemang. E.G. den 20 maj 2015 kl. 15.04 (CEST)

Skrivregler

(Se redigering av Lena Furberg.)

Om du vill skriva ett namn på annat sätt än normalt, bör du ta upp det som ett förslag till undantag på diskussionssidan till Seriewikin:Skrivregler, tycker jag. E.G. den 26 maj 2015 kl. 21.35 (CEST)

Nu står det väl ingenting om namn på den där sidan, alls. Däremot skrivs namnet på stipendiet närmast konsekvent utan punkt på de sidor jag sett det omnämnas, inklusive Svenska Tecknares officiella beskrivning. Jag anser att det bör betraktas som en titel, och undantas från vanliga skrivregler. [5] Själva namnet på konstnären varierar oftare, och jag har inte sett någon sida om konstnären som kan anses som officiell. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 26 maj 2015 kl. 22.26 (CEST)
Ett namn som innehåller en självständigt stående initial, har enligt vedertagna svenska skrivregler alltid en punkt efter initialen för att markera att det är en initial och alltså en förkortning av ett namn. Även om det skrivs på annat sätt på ett eller annat ställe, tycker jag att Seriewikin skall följa normala svenska skrivregler. Stipendiet borde följa samma regel, eftersom det är uppkallat efter personen. E.G. den 26 maj 2015 kl. 23.33 (CEST)
Men det verkar ju som personen själv valt att stava sitt namn utan punkt. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 27 maj 2015 kl. 01.48 (CEST)
Vad har det med saken att göra? Det är ingen tecknarsignatur. Vad har du förresten för källor som visar hur han skrev sitt namn? E.G. den 27 maj 2015 kl. 23.12 (CEST)
Fonden instiftades av hans änka, som borde känna honom bra, och både fonden och stipendiet verkar konsekvent stavas utan punkt. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 28 maj 2015 kl. 00.16 (CEST)

Calidornia & Calisota -- Keffy (diskussion) 29 februari 2016 kl. 22.51 (CET)

Angående ditt tillägg i Mouseton-artikel; har du koll på om Calidoenia och Calisota verkligen är skilda stater? Som jag har förstårr det så är det en lika rimlig tolkning att det bara är olika Disneyserieproduktioners namn på samma stat - alltså den stat som Kalle och Musse bor i; och i så fall skulle nuvarande formulering vara missvisande. Hårklyverier måhända, men relevant att wikin ska vara så tydlig som möjligt. --Keffy (diskussion) 29 februari 2016 kl. 22.51 (CET)

Hmmm... Båda är ju fiktiva delstater och är svåra att sätta in i ett konsekvent system. Jag kollade upp det litet närmre nu, och det verkar som Calisota åtminstone efter Rosa har blivit mycket mer vedertaget. Calidornia kommer tydligen från en gammal Romano Scarpa-serie, men har inte tagits upp och kanoniserats på samma sätt. Båda verkar ju ha varit engångsföreteelser i grunden, och jag vet inte vad Scarpa och italienska ankister har ansett i efterhand. Jag läser en del Disney, men jag är väl egentligen inte en systematisk ankist på det sättet. (TLDR: Jag vet inte. Tillgänglig information är otillräcklig.) [6] 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 1 mars 2016 kl. 13.46 (CET)
Nu ser det iofs ut som det är flera andra ankister som har likställt Calidornia och Calisota, tidigare, men för att fortsätta hårklyva tycker jag nog ändå inte man kan explicit skriva ut att det är samma stat, utan det är i så fall bättre med någon formulering som "Calidornia är bland ankister ofta identifierad som Calisota", med en artikel under det namnet, som är mer vedertaget och använt inom fandom. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 1 mars 2016 kl. 15.42 (CET)

Bilden Johanna Album.jpg --

Hej. Jag upptäckte av en händelse att du hade bytt ut och bytt namn på johanna.jpg till Johanna Album.jpg. Tyvärr hade du råkat glömma att ändra några länkar till bilden. Jag har åtgärdat dem nu. E.G. den 6 juni 2016 kl. 13.22 (CEST)

Hade jag missat det? Det borde jag ju ha märkt genom att kolla omdirigeringslänkar, tycker jag. Bra att du fixat det. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 6 juni 2016 kl. 13.30 (CEST)
Jag tror jag försökte återställa till två olika filer, men det kanske jag inte klarade. [7] 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 6 juni 2016 kl. 13.33 (CEST)

Namnbyte

Hej hej, jag undrar om jag kan få byta namn på det här kontot till Sabelöga? --Sablöga (diskussion) 10 juni 2016 kl. 15.21 (CEST)

Jag kan inte luska ut hur det ska gå till, tyvärr. Du kan fråga de andra redaktörerna, eller kanske eventuellt skapa en ny användare istället. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 10 juni 2016 kl. 15.32 (CEST)
Åkej tack ändå för så snabbt svar :) --Sablöga (diskussion) 10 juni 2016 kl. 16.02 (CEST)

The Adventures of Superman --

Hej. Skulle du kunna radera The Adventures of Superman och flytta Adventures of Superman till den rubriken? Jag mallade önskemål om det för tre år sedan, men det verkar inte som om några administratörer bryr sig om det om man inte säger till mer direkt personligt. :-/ E.G. den 18 juni 2016 kl. 12.34 (CEST)

Jag försökte kolla upp det. Men jag känner inte att det är självklart att titeln med "The" är den korrekta. På senare tid verkar titeln utan "The" vara den vanligaste, och den verkar sorteras utan "The" på GCD och ComicVine.com . För tillfället finns det två artiklar, vilket väl iofs inte är en särskilt bra lösning.
Tyvärr är inte administrationen så ofta här inne som man skulle kunna önska. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 18 juni 2016 kl. 12.46 (CEST)
Engelskspråkiga titlar sorteras ju alltid utan "The" oavsett om "The" ingår i titeln eller inte. Enligt Superman Wiki så tycks "The" ha ingått i titeln under hela tidningens existens (1987-2006), se [8]. När jag söker på titeln utan "The" kommer det upp fler länkar till TV- och radioserier än till serietidningen. E.G. den 18 juni 2016 kl. 13.41 (CEST)
Förresten borde invändningar mot förslaget göras på artikelns sida och inte här... ;-) E.G. den 18 juni 2016 kl. 13.42 (CEST)
"Listas", menar jag. "The Amazing Spider-Man" listas med "The" på GCD och ComicVine, medan "(The) Adventures of Superman" listas utan "The". 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 18 juni 2016 kl. 13.51 (CEST)

Ändringarna jag gjorde av misstag

Sorry, jag var på telefonen och skulle kolla skillnaderna och råkade av misstag klicka i "rulla tillbaks". Jag hoppas inte jag sabba något. Jag borde veta bättre än att sitta med telefonen och kolla in Seriewikin. Önskar vi kunde fixa bättre layout för det. Nu är det totalt värdelöst. // Sir-L (diskussion) 12 mars 2017 kl. 13.28 (CET)

Aj då, men det blev nog bra ändå. Layout och tekniska frågor är inte mitt bord. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 12 mars 2017 kl. 14.46 (CET)

Redigeringskommentarer vid omdirigering...

...behöver faktiskt inte göras. Om man inte skriver något i rutan, så blir det en informativ kommentar ändå om vart sidan omdirigeras. ;-) E.G. den 23 juni 2017 kl. 22.44 (CEST)

Jaha. Där ser man. Tack. Då får jag se om jag har något särskilt att kommentera när jag gör nästa omdirigering... 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 23 juni 2017 kl. 22.52 (CEST)
 ;-) E.G. den 14 juli 2017 kl. 13.47 (CEST)

Dubblettbilder

Bilderna Fil:Johanna Ruta.jpg och Fil:Johanna.jpg som du har laddat upp är likadana och används båda. Räcker det inte med en av dem på Seriewikin? E.G. den 25 juni 2017 kl. 11.39 (CEST)

Jag tror det var något strul när man laddat upp olika bilder under samma titel, tidigare, som jag försökte lösa. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 26 juni 2017 kl. 16.42 (CEST)

Monstress

Tjenixen! Såg din fundering om vem som ska ha förtur till huvuduppslaget Monstress. Bra fråga, kanske något att ta på artikelns diskussionssida? --Bülingen (diskussion) 9 februari 2018 kl. 14.57 (CET)

Jo. Okej, jag tar upp det. Välkommen, förresten. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 9 februari 2018 kl. 17.04 (CET)

Prefix:Wikipedia

Hur kan det komma sej att prefixet wikipedia: inte länkar till den svenska språkversionen utan den engelska? Exempel: wikipedia:Sverige. --Sablöga (diskussion) 4 augusti 2019 kl. 01.11 (CEST)

Jag har faktiskt ingen aning, själv, men antar att det kan ha något med Mediawiki att göra. Ofta känns det iofs som den engelska versionen är bättre när det handlar om obskyra serier och liknande, men det skulle ju iofs kunna vara bra med litet flexibilitet. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 4 augusti 2019 kl. 16.21 (CEST)