Appare-Ranman!

Från Seriewikin
Version från den 2 augusti 2020 kl. 08.30 av Johnny Hazard (diskussion | bidrag) (→‎I andra media)
(skillnad) ←Tidigare ändring | visa nuvarande version (skillnad) | Nyare ändring→ (skillnad)
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Appare-Ranman! Bild ur trailer till anime. © Kadokawa.

"Appare-Ranman!" ("天晴爛漫!"), japansk manga av Dongsik Ahn.

Handling

Serien utspelar sig under det sena 1800-talet. Appare Sorano, en excentrisk och oförvägen ung man med brinnande intresse för uppfinningar, bygger en egen miniångbåt och hamnar oförhappandes i USA tillsammans med den ädle samurajen Kosame Isshiki.

Medellösa söker de försörja sig med utsikt att återvända till Japan. Appare får syn på biltävlingen Trans-America Wild Race där vinnaren får en miljon. Sagt och gjort, de båda kumpanerna beslutar sig att bygga en bil av sin båt och delta i tävlingen.

Under förberedelserna gör de bekantskap med en rad udda figurer, såsom den kinesiska flickan Jing Xia Lian som drömmer om att bli racerförare samt indianpojken Hototo som vill hämnas sin mördade far. Livet i Vilda Västern är dock inte lätt, och en rad skumma figurer samt rena gangsters korsar deras vägar. Bland medtävlarna finns också märkliga figurer såsom den europeiske Al Lyon från BNW och hans syster Sofia samt racerföraren och revolvermannen Dylan.

Publicering

Följetong i Young Ace med start 2020.

I andra media

Även en anime för japansk tv från P.A. Works med start april 2020. Efter 3 avsnitt gjorde animen halt p.g.a. covid-19, men produktionen återupptogs i slutet av juli.

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!