Skillnad mellan versioner av "Asterix på irrvägar"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
 
(Ett av Uderzos första album, har jag för mig, och fortfarande på en helt okej nivå...)
 
(6 mellanliggande versioner av 3 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
 
[[Kategori:Seriealbum]]
 
[[Kategori:Seriealbum]]
"'''Asterix på irrvägar'''" (1981), orig. "'''L'Odyssée d'Astérix'''" (1981), 26:e seriealbum om seriehjälten [[Asterix]].
+
[[Kategori:Seriealbum på svenska]]
 +
"'''Asterix på irrvägar'''" (1981), orig. "'''L'Odyssée d'Astérix'''" (1981), 26:e seriealbumet om seriehjälten [[Asterix]], skrivet och författat av [[Albert Uderzo]].
  
...
+
==Handling==
 +
Julius Caesar försöker utröna hemligheten om gallernas trolldryck genom att skicka "Nollnollsex", en förrädisk druid, till [[den galliska byn]] – väl medveten om att [[Miraculix]] inte skulle kunna tänka sig att dela trolldryckens hemlighet med någon annan än just en annan druid. Men Miraculix har problem - han saknar en viktig ingrediens till trolldrycken; den sällsynta bergoljan. Asterix och [[Obelix]] får ge sig iväg till Mellanöstern, där bergoljan finns – och hela tiden har de den lömske "Nollnollsex" i släptåg...
 +
 
 +
==Kuriosa==
 +
* Figuren "Nollnollsex" är utseendemässigt baserad på skådespelaren '''Sean Connery''' – mest känd som [[James Bond]], alias agent Nollnollsju !
 +
* Asterix och Obelix övernattar i ett stall i byn Betlehem – förmodligen samma stall där ca 50 år senare en lycklig tilldragelse skulle äga rum i en viss snickarfamilj...
 +
* Enligt albumet "[[Asterix och goterna]]" är samtliga ingredienser till trolldrycken sådana som kan köpas på marknaden i goternas land – men frågan är om bergolja verkligen räknas dit.
  
 
{{stub}}
 
{{stub}}
  
 
{{Asterix}}
 
{{Asterix}}

Nuvarande version från 9 augusti 2016 kl. 11.02

"Asterix på irrvägar" (1981), orig. "L'Odyssée d'Astérix" (1981), 26:e seriealbumet om seriehjälten Asterix, skrivet och författat av Albert Uderzo.

Handling

Julius Caesar försöker utröna hemligheten om gallernas trolldryck genom att skicka "Nollnollsex", en förrädisk druid, till den galliska byn – väl medveten om att Miraculix inte skulle kunna tänka sig att dela trolldryckens hemlighet med någon annan än just en annan druid. Men Miraculix har problem - han saknar en viktig ingrediens till trolldrycken; den sällsynta bergoljan. Asterix och Obelix får ge sig iväg till Mellanöstern, där bergoljan finns – och hela tiden har de den lömske "Nollnollsex" i släptåg...

Kuriosa

  • Figuren "Nollnollsex" är utseendemässigt baserad på skådespelaren Sean Connery – mest känd som James Bond, alias agent Nollnollsju !
  • Asterix och Obelix övernattar i ett stall i byn Betlehem – förmodligen samma stall där ca 50 år senare en lycklig tilldragelse skulle äga rum i en viss snickarfamilj...
  • Enligt albumet "Asterix och goterna" är samtliga ingredienser till trolldrycken sådana som kan köpas på marknaden i goternas land – men frågan är om bergolja verkligen räknas dit.Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!