Azrael (DC)

Från Seriewikin
Version från den 25 april 2017 kl. 12.00 av E.G. (diskussion | bidrag) (format)
(skillnad) ←Tidigare ändring | visa nuvarande version (skillnad) | Nyare ändring→ (skillnad)
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Ej att förväxla med andra seriefigurer vid namn Azrael


DC Comics har haft minst två figurer med namnet Azrael, som båda anspelar på den mytiska dödsängeln. Den förste Azrael var en utomjording med vingar och den andre en agent för en religiös kult.

Azrael I

Den förste Azrael var en utomjording med vingar som hittades infrusen i ett isblock utan några som helst minnen i Tales of the Teen Titans nr 52, 1985. Figuren skapades av Marv Wolfman och José Luis Garcia-Lopez. Utomjordingen stötte snart på Teen Titans och blev kär i medlemmen Lilith, en kärlek som dessvärre inte var besvarad. Den förkrossade utomjordingen blev ett lätt byte för Brother Blood och hans kyrka. De övertygade honom om att han var dödsängeln och gav honom namnet Azrael. Trots lojaliteten med Brother Blood har Azrael senare hjälpt Teen Titans vid fara.

Azrael II

Den andre Azrael var en superhjälte och nära allierad med Batman i serier från amerikanska serieförlaget DC Comics. Figuren skapades av Denny O'Neil och Joe Quesada och förekom först i miniserien Batman: Sword of Azrael 1992–93. Azrael var den senaste i raden av hemliga agenter för tempelherreorden The Sacred Order of Saint Dumas. Under en tid tog Azrael över Batmans identitet då den förste Batman var svårt skadad i ryggen.