Skillnad mellan versioner av "Cherry Kalaskex"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
m (Byte uppslagsord)
(Märke: Ny omdirigering)
m (Tar bort mallen {{flytta}} eftersom flytten är genomförd.)
 
(4 mellanliggande versioner av 2 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
#REDIRECT [[Cherry Kalaskex]]
+
[[Kategori:Serier]]
 +
[[Kategori:Amerikanska serier]]
 +
[[Kategori:Serietidningar]]
 +
[[Kategori:Amerikanska serietidningar]]
 +
[[Kategori:Seriefigurer]]
 +
[[Kategori:Amerikanska seriefigurer]]
 +
[[Kategori:Erotiska serier]]
 +
[[Kategori:Humorserier]]
 +
[[Bild:Cp-t.gif|right|200px|© Cherry Publishing]]
 +
'''Cherry Kalaskex''' (orig. '''Cherry''', ursp. '''Cherry Poptart''') är titelfiguren i en humoristisk [[porrserie]] av [[Larry Welz]]. Stilen skulle kunna beskrivas som en hårdporrvariant av "[[Acke]]" med glimten i ögat.
 +
 
 +
Serien "'''Cherry'''" publicerades för första gången 1982 på förlaget [[Last Gasp]] och hette från början "'''Cherry Poptart'''". Numera ges serien ut på ett eget förlag, [[Cherry Comics]].
 +
 
 +
==Kontroverser==
 +
* '''Cherry''' hette '''Cherry Poptart''' i de första två numren av serietidningen, men bytte efter det namn till '''Cherry Popstar'''. "Poptart" är ett populärt bakverk i USA och namnet ägs av Kelloggs.
 +
[[Fil:Vampironica.png|thumb|250px|Vampironica och Ridgie ur den indragna serien "Vampironica" av [[Larry Todd]]. © Cherry Publishing/Last Gasp/Larry Todd]]
 +
* I första utgåvan av nummer ett så fanns serien "Vampironica" av [[Larry Todd]] med tydliga parodier på Acke, Reggie, Betty, Veronica och Sopprot från serien "[[Acke]]". Förlaget valde att dra in hela första upplagan, och man fick ge ut den igen utan "Vampironica".<ref>http://www.recalledcomics.com/CherryPoptart1.php</ref><ref>https://www.youtube.com/watch?v=OefWWeJ1rj8</ref>
 +
 
 +
==Svensk utgivning==
 +
I Sverige har serien publicerats av [[RSR Epix]]. Här hette figuren '''Cherry Kalaskex'''. Tre [[Seriealbum|album]] kom ut i albumserien ''[[Topas]]'' och en [[Seriepocket|pocket]] i pocketserien ''[[Kaninpocket]]''.
 +
 
 +
* ''[[Topas]]'' nr 11 - "[[Cherry - välfärdsungdom på glid]]"
 +
* ''Topas'' nr 19 - "[[Cherry på beachparty]]"
 +
* ''Topas'' nr 47 - "[[Cherry älskar dig]]"
 +
* ''[[Kaninpocket]]'' nr 1 - "[[Cherry visar allt]]"
 +
 
 +
{{Fotnoter}}
 +
 
 +
==Externa länkar==
 +
*[https://www.cherrycomix.com/ Cherry Comics (officiell webbplats)]
 +
*[http://www.epix.se Epix (officiell webbplats)]

Nuvarande version från 22 augusti 2020 kl. 09.10

© Cherry Publishing

Cherry Kalaskex (orig. Cherry, ursp. Cherry Poptart) är titelfiguren i en humoristisk porrserie av Larry Welz. Stilen skulle kunna beskrivas som en hårdporrvariant av "Acke" med glimten i ögat.

Serien "Cherry" publicerades för första gången 1982 på förlaget Last Gasp och hette från början "Cherry Poptart". Numera ges serien ut på ett eget förlag, Cherry Comics.

Kontroverser

  • Cherry hette Cherry Poptart i de första två numren av serietidningen, men bytte efter det namn till Cherry Popstar. "Poptart" är ett populärt bakverk i USA och namnet ägs av Kelloggs.
Vampironica och Ridgie ur den indragna serien "Vampironica" av Larry Todd. © Cherry Publishing/Last Gasp/Larry Todd
  • I första utgåvan av nummer ett så fanns serien "Vampironica" av Larry Todd med tydliga parodier på Acke, Reggie, Betty, Veronica och Sopprot från serien "Acke". Förlaget valde att dra in hela första upplagan, och man fick ge ut den igen utan "Vampironica".[1][2]

Svensk utgivning

I Sverige har serien publicerats av RSR Epix. Här hette figuren Cherry Kalaskex. Tre album kom ut i albumserien Topas och en pocket i pocketserien Kaninpocket.

Fotnoter

Externa länkar