Cherry Kalaskex

Från Seriewikin
Version från den 14 augusti 2020 kl. 23.40 av Wakuran (diskussion | bidrag) (Wakuran flyttade sidan Cherry Poptart till Cherry Kalaskex)
Hoppa till navigeringHoppa till sök
1 3 1 1 Swedish road sign.svg.png Det här är en sida som bör flyttas till en annan rubrik, enligt någon användare på Seriewikin,
men där frågan behöver diskuteras innan flytten utförs.
Om du har synpunkter på flytten, skriv gärna något på artikelns diskussionssida.
© Cherry Publishing

Cherry Kalaskex (orig. Cherry, ursp. Cherry Poptart) är titelfiguren i en humoristisk porrserie av Larry Welz. Stilen skulle kunna beskrivas som en hårdporrvariant av "Acke" med glimten i ögat.

Serien "Cherry" publicerades för första gången 1982 på förlaget Last Gasp och hette från början "Cherry Poptart". Numera ges serien ut på ett eget förlag, Cherry Comics.

Kontroverser

  • Cherry hette Cherry Poptart i de första två numren av serietidningen, men bytte efter det namn till Cherry Popstar. "Poptart" är ett populärt bakverk i USA och namnet ägs av Kelloggs.
Vampironica och Ridgie ur den indragna serien "Vampironica" av Larry Todd. © Cherry Publishing/Last Gasp/Larry Todd
  • I första utgåvan av nummer ett så fanns serien "Vampironica" av Larry Todd med tydliga parodier på Acke, Reggie, Betty, Veronica och Sopprot från serien "Acke". Förlaget valde att dra in hela första upplagan, och man fick ge ut den igen utan "Vampironica".[1][2]

Svensk utgivning

I Sverige har serien publicerats av RSR Epix. Här hette figuren Cherry Kalaskex. Tre album kom ut i albumserien Topas och en pocket i pocketserien Kaninpocket.

Fotnoter

Externa länkar