Clock King

Från Seriewikin
Version från den 3 januari 2013 kl. 14.17 av Helgonet (diskussion | bidrag)
(skillnad) ←Tidigare ändring | visa nuvarande version (skillnad) | Nyare ändring→ (skillnad)
Hoppa till navigeringHoppa till sök
The Clock King. Copyright DC Comics.

Clock King är namnet på två superskurkar i DC:s universum.

Clock King I (William Tockman)

Den förste Clock King var förlorarstämplad superskurk från DC Comics och fiende till Green Arrow. William Tockman började sin brottsliga bana då han fått veta av sin läkare att han bara hade sex månader kvar att leva. Eftersom han behövde lämna efter sig en stor summa pengar för att sörja för sin invalida syster, började han råna banker men blev stoppad av Green Arrow. En ödets ironi ledde till att Tockman själv överlevde sin diagnos, men hans syster dödades i en olycka. Sedan dess var han besatt av tiden och använde sin tidsanalytiska förmåga till att göra upp planer och begå brott. Hans kriminella karriär har, förutom av Green Arrow, bekämpats av Justice League, Chase och Superman.

Clock King var senare medlem i de kriminella grupperna Injustice League och Time Foes, samt även, under en kort tid, i Justice League-avdelningen Justice League Antarctica. Han dödades i ett uppdrag för gruppen Suicide Squad.

Figuren var kanske främst känd för sin högst bisarra dräkt, med en mask som ser ut som en urtavla (ett utseende som han f.ö. delar med Doctor Tyme, en annan skurk i DC:s universum).

Har kallats Klock-Kungen på svenska.

Första framträdande: World's Finest Comics nr 111 (1960)

Clock King II

En ny Clock King, en tonårig skurk som visuellt är baserad på versionen från "Batman: The Animated Series" (se nedan), dyker upp i serien "Teen Titans" under 2008, som ledare över skurkarna Terror Titans.

Alternativa versioner

Andra versioner av Clock King har dykt upp i 1960-talets tv-serie om Batman samt 90-talsproduktionen "Batman: The Animated Series".