Skillnad mellan versioner av "Comic relief"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
m
 
(4 mellanliggande versioner av 2 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
'''Comic relief''' är en term på engelska, som brukar användas om en figur eller företeelse som skall ge en slags skämtsam spegling till skeendet i en annars allvarlig och ibland dyster berättelse. Skälet kan vara att göra en annars tung berättelse mer lättsmält och därmed att göra berättelsen mer tilltalande för en bredare publik eller att låta läsaren känna sig mindre tyngd av berättelsens allvar. Den figur som fungerar som comic relief kan också ha som syfte att för läsaren eler för berättelsens huvudroll påtala det ironiska eller absurda i en historia.
+
[[Kategori:Serietermer]]
 +
[[Kategori:Stereotyper och arketyper]]
 +
'''Comic relief''' (ungefär "befriande rolighet") är en engelsk term som brukar användas om en figur eller företeelse som ska ge en slags skämtsam spegling till skeendet i en annars allvarlig och ibland dyster berättelse. Skälet kan vara att göra en annars tung berättelse mer lättsmält och därmed att göra berättelsen mer tilltalande för en bredare publik eller att låta läsaren känna sig mindre tyngd av berättelsens allvar. Den figur som fungerar som comic relief kan också ha som syfte att för läsaren eller för berättelsens huvudroll påtala det ironiska eller absurda i en historia.
 +
 
 +
I en berättelse där hjälten har en [[sidekick]] kan sidekicken ofta ha rollen som comic relief, men rollen kan även falla på andra figurer i berättelsen.

Nuvarande version från 22 januari 2017 kl. 10.36

Comic relief (ungefär "befriande rolighet") är en engelsk term som brukar användas om en figur eller företeelse som ska ge en slags skämtsam spegling till skeendet i en annars allvarlig och ibland dyster berättelse. Skälet kan vara att göra en annars tung berättelse mer lättsmält och därmed att göra berättelsen mer tilltalande för en bredare publik eller att låta läsaren känna sig mindre tyngd av berättelsens allvar. Den figur som fungerar som comic relief kan också ha som syfte att för läsaren eller för berättelsens huvudroll påtala det ironiska eller absurda i en historia.

I en berättelse där hjälten har en sidekick kan sidekicken ofta ha rollen som comic relief, men rollen kan även falla på andra figurer i berättelsen.