Skillnad mellan versioner av "Comic relief"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Rad 1: Rad 1:
'''Comic relief''' är en term på engelska, som brukar användas om en figur eller företeelse som skall ge en slags skämtsam spegling till skeendet i en annars allvarlig och ibland dyster berättelse. Skälet kan vara att göra en annars tung berättelse mer lättsmält och därmed att göra berättelsen mer tilltalande för en bredare publik eller att låta läsaren känna sig mindre tyngd av berättelsens allvar. Den figur som fungerar som comic relief kan också ha som syfte att för läsaren eler för berättelsens huvudroll påtala det ironiska eller absurda i en historia.
+
'''Comic relief''' (ungefär "befriande rolighet") är en term på engelska, som brukar användas om en figur eller företeelse som skall ge en slags skämtsam spegling till skeendet i en annars allvarlig och ibland dyster berättelse. Skälet kan vara att göra en annars tung berättelse mer lättsmält och därmed att göra berättelsen mer tilltalande för en bredare publik eller att låta läsaren känna sig mindre tyngd av berättelsens allvar. Den figur som fungerar som comic relief kan också ha som syfte att för läsaren eler för berättelsens huvudroll påtala det ironiska eller absurda i en historia.

Versionen från 20 juli 2011 kl. 03.13

Comic relief (ungefär "befriande rolighet") är en term på engelska, som brukar användas om en figur eller företeelse som skall ge en slags skämtsam spegling till skeendet i en annars allvarlig och ibland dyster berättelse. Skälet kan vara att göra en annars tung berättelse mer lättsmält och därmed att göra berättelsen mer tilltalande för en bredare publik eller att låta läsaren känna sig mindre tyngd av berättelsens allvar. Den figur som fungerar som comic relief kan också ha som syfte att för läsaren eler för berättelsens huvudroll påtala det ironiska eller absurda i en historia.