DearS

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"DearS" nr 1 © Tokyopop.

"DearS" ("ディアーズ"), manga av Peach-Pit (pseudonym för Banri Sendo och Shibuko Ebara).

Handling

Japan har i denna berättelse fått besök av ett tefat med utomjordingar för ett år sedan. Besättningen på 150 personer visade sig vara ett antal trevliga och snygga tjejer som numera framträder på tv och försöker anpassa sig och lära sig allt om det japanska samhället. Deras besök var i själva verket en nödlandning och de är nu strandsatta på jorden.

Grabben Takeya går i gymmnasiet i staden Koharu. Hans lärarinna Mitsuka är rätt knäpp och trakasserar sina studenter. Neneko är dotter till hyresvärdinnan och brukar väcka Takeya om mornarna. Helt visst en flickvän i vardande. Dock får Takeya annat att tänka på när han en dag stöter ihop med en DearS som verkar vilsekommen. Hon följer med honom hem, och han gömmer henne i garderoben. Takeya ger henne namnet Ren och han börjar försöka lära henne att uppföra sig. Snart blir hon utbytesstudent i Takeyas skola (av misstag) och vips har vi åter en berättelse på temat med utomjordiska flickvänner med alla dess komplikationer.

Det speciella med denna berättelse är att DearS i själva verket är en slav-ras på sin hemplanet, och att Takeya inte förstår att han har blivit accepterad som en master till Ren. Hon är också inte helt som de andra DearS, utan är defekt och eftersökt. Science fiction, romantik, humor och fan service ihopbakat i ett i denna shounen-historia. Även en anime med de lämpligt namngivna titellåtarna "Love Slave" och "Happy Cosmos".

Publicering

Japan Japan

Utgiven i 8 volymer av MediaWorks 2002–05.

Usa USA

Utgiven i USA av Tokyopop 2005—06.

I andra medier

Blev till anime för tv i 12 avsnitt 2004 samt ett OAV-avsnitt 2005.