Diskussion:NAFS(ĸ)

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Den utskrivbara versionen stöds inte längre och kanske innehåller renderingsfel. Uppdatera din webbläsares bokmärken och använd standardutskriftsfunktionen istället.

Har raderat trams om lyckisnummer som jag aldrig har hört talas om trots massor med år i föreningen.

Strukit jox om att många gått vidare och blivit proffs eftersom jag inte tycker det är relevant (och de som gått vidare har snarare gjort det via engagemang i SeF inbillar jag mig (med undantag för Diös)).

Hedersbetygelserna borde också strykas - är det verkligen något att ha med i en presentation av en förening? Allt är dessutom snott från www.nafsk.se utan att detta påpekas.

Vem har upphovsrätten till illustrationen? Walt Disney Production? Carl Barks? NAFS(k)?

(K) eller (k) eller (K) eller (K) eller …

Borde det inte påpekas att det egentligen skall vara (K) men med mindre grad? Har inte orkat sätta mig in i hur man formaterar text än.

Jag trodde den bokstaven bara fanns i grönländska... =S 惑乱 分からん 10 februari 2006 kl.15.09 (CET)
OK, det jag har gjort nu är att jag har bytt ut k mot den obskyra grönländska bokstaven Kra, som iallafall finns tillgänglig i Unicode. Jag vet inte om det är en för tekniknördig lösning som kan orsaka för många problem med gamla datorer och webläsare.
Så alternativet står mellan
NAFS(<small>K</small>)
och
NAFS(ĸ)
så vitt jag kan se. Vet inte vilken som kan anses lämpligast/snyggast. 惑乱 分からん 11 februari 2006 kl.13.14 (CET)
Det blir säkert bra, avsett vilken lösning som än väljs. Bara artikelnamnet fortfarande förblir sökbart. Är det förresten någon ankist som kan berätta anledningen till varför det måste vara ett litet K i namnet? Det måste väl finnas en anledning annat än att det ser kul ut (för rolig formgivning av logotyper är ju normalt inget som man brukar ta hänsyn till i texter)? --David Haglund 11 februari 2006 kl.16.39 (CET)
Iofs så kanske man kan ha Unicode i titlar, det kan man på engelska Wikipedia, då så kan man ha ett "kra" i den officiella titeln och göra massa redirects med både gemener och versaler. 惑乱 分からん 12 februari 2006 kl.11.33 (CET)
Jo, men återigen, vad är anledningen? --David Haglund 12 februari 2006 kl.14.37 (CET)
Hej! Gammal diskussion, intressant ämne. Sedan 2006 har de flesta webbläsare och datorer – och wikiwebbplatser – anammat stöd för Unicode. Vilket innebär att det bara är att hitta rätt tecken på sitt tangentbord eller annat digitalt inmatningsmedel, för att få det hyfsat rätt. Dvs man kan skriva ett namn så som namnet är tänkt att skrivas. Frågan är dock om det är lämpligt. Som artikelnamn i ett uppslagsverk och i löptexter (i annat än reklamtext) är det nog få opartiska instanser som rekommenderar annat än att man ska skriva på så "normal" svenska som möjligt. Vilket borde innebära NAFS(k).
Hur man ska formatera huvudet, där det logotypiserade namnet för tydlighets skull bör skrivas ut, är en annan sak. Föreningen skriver själv "suffixet" som ett kapitäl-k omgivet av parenteser. Kapitäl-k stöds av Unicode, kapitälparentes gör det inte. Därav formateringsskillnaden mellan NAFS(ĸ) och NAFS(K). Det förstnämnda stöds av alla webbläsare idag (hoppas jag), det sistnämnda syns inte som mindre text på min egen Camino 2.1.1. Fast det kanske mer är mitt eget problem. :-)--PAJA 10 mars 2012 kl. 09.56 (CET)
Dina två alternativ ser likadana ut i min Chrome-läsare. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran 10 mars 2012 kl. 12.31 (CET)