Diskussion:Svenska Mad

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Lyfte bort den här meningen: "En parodi på ett Beatlesomslag hann inte komma med (eller hur var det?)"

Osäkra uppgifter diskuteras bäst här på diskussionssidan, istället för i själva artikeln. Är det någon som vet nåt mer om Beatlesomslaget? Andreas 4 oktober 2005 kl.21.35 (CEST)

Är det den där David Liljemark-grejen där han parafraserade Sgt Peppers ni snackar om? Jag kommwe inte ihåg hur det var med den. Om den kom med, eller publicerades i ett eget album. 惑乱 分からん 13 februari 2006 kl.16.28 (CET)
Sent svar, men ändå: min Sgt Pepper's...-parafras var med i Svenska MAD 7/2001 (återtryckt i "Ritman Katz underbara värld", där bl.a. även ett avsnitt som inte hann bli färdigt innan nedläggningen är med, det om grafiska formgivare). /DL

MAD/Mad?

Wikin är inkonsekvent i sin versalisering (se till exempel Svenska Mad, MAD, Mad Pocket). Själv har jag ingen direkt åsikt mer än att jag tycker om konsekvens. Andra? //[bnw] 27 december 2010 kl. 18.32 (UTC)

Jag tycker att vi skall vara konsekventa. Ändra allihopa. Versalisera på svenska rakt igenom så det blir konsekvent. --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- 28 december 2010 kl. 11.44 (UTC)
Eftersom åtminstone den amerikanska utgåvan stavats varierande med versaler och "normalt" så är det inte så konstigt att det blir inkonsekvent i löptexter. Och det gör mig inte något – vi kan ju t.ex. hänvisa både till "Spindelmannen" och "Spider-Man" i olika artiklar. Däremot ska vi naturligtvis vara konsekventa och standardisera artikelnamn, mallar och liknande. Jag röstar dock inte för versalisering utan för motsatsen: Mad, Mad Pocket, Svenska Mad etc. Av samma skäl som nyligen anförts om t.ex. Gon och Kalle Anka & C:o. OlaHe 28 december 2010 kl. 17.25 (UTC)