Diskussion:Vid randen av Det stora intet

Från Seriewikin
Version från den 27 december 2016 kl. 01.38 av E.G. (diskussion | bidrag) (E.G. flyttade sidan Diskussion:Vid randen av det stora intet till Diskussion:Vid randen av Det stora intet: Det skall tydligen skrivas så (se diskussionssidan).)
(skillnad) ←Tidigare ändring | visa nuvarande version (skillnad) | Nyare ändring→ (skillnad)
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Titelns formatering --

Jag ändrade tillbaka från titeln "Vid randen av Det stora intet" till "Vid randen av det stora intet", eftersom det såg konstigt ut med ett stort D på artikeln. Sedan såg jag i listan som finns i "Samlade äventyr" att titeln faktiskt är skriven så. Är det vettigt att vi skriver den så i Seriewikin också? Om "det stora intet" är ett namn och därför skall ha versal begynnelsebokstav, så tycker jag att det vore bättre svenska att skriva "det Stora intet". E.G. den 19 december 2016 kl. 01.51 (CET)

Jag tycker ju, som en tumregel, att officiella titlar ska gå före vanliga stavningsregler, men jag tror inte det har framkommit några direkta beslut när frågan har diskuterats tidigare. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 19 december 2016 kl. 02.52 (CET)
Jag skickade en fråga till Cobolt förlag och fick följande svar från översättaren Björn Wahlberg: »Det ska mycket riktigt vara "Vid randen av Det stora intet", då namnet syftar på en okänd region i universum, dvs. det är ett egennamn.« --Mghg (diskussion) 19 december 2016 kl. 20.51 (CET)