Skillnad mellan versioner av "Fiktiva universum"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Rad 1: Rad 1:
[[Kategori:Fiktiva miljöer i serier|*]]
[[Kategori:Fiktiva miljöer i serier|*]]
[[Kategori:Serietermer]]
[[Kategori:Serietermer]]
Ett '''fiktivt universum''' är en vanlig term för den påhittade värld där en viss fiktiv historia, t.ex. en serie, utspelar sig. Vanligtvis använder man termen "universum" då världen ifråga är så stor och utvecklad att den sträcker sig över fler än ett verk, t.ex. de sammanlänkade [[superhjälte]]universum som förlagen [[Marvel]] och [[DC]] har skapat, och som majoriteten av deras titlar utspelar sig i.
Ett '''fiktivt universum''' är en vanlig term för den påhittade värld där en viss fiktiv historia, t.ex. en serie, utspelar sig. Vanligtvis använder man termen "universum" då världen ifråga är så stor och utvecklad att den sträcker sig över fler än ett verk. Exempel på detta är de sammanlänkade [[superhjälte]]universum som förlagen [[Marvel]] och [[DC]] har skapat, och som majoriteten av deras titlar utspelar sig i.  


==Några fiktiva serieuniversum==
==Några fiktiva serieuniversum==

Versionen från 2 maj 2006 kl. 15.07

Ett fiktivt universum är en vanlig term för den påhittade värld där en viss fiktiv historia, t.ex. en serie, utspelar sig. Vanligtvis använder man termen "universum" då världen ifråga är så stor och utvecklad att den sträcker sig över fler än ett verk. Exempel på detta är de sammanlänkade superhjälteuniversum som förlagen Marvel och DC har skapat, och som majoriteten av deras titlar utspelar sig i.

Några fiktiva serieuniversum

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!