Generation X

Från Seriewikin
Version från den 13 januari 2014 kl. 21.01 av Wakuran (diskussion | bidrag) (→‎Filmversionen: När?)
(skillnad) ←Tidigare ändring | visa nuvarande version (skillnad) | Nyare ändring→ (skillnad)
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Superhjältegrupp och serietidning från Marvel Comics med starka band till X-Men.

Bakgrund och handling

Den tredje generationen x–män skapades 1994 av Scott Lobdell, Chris Bachalo och Mark Buckingham. Generation X var på många sätt en ny och förbättrad version av New Mutants, den mutantgrupp som skapades på 1980-talet av Chris Claremont och Louise Simonson.

"Generation X" skilde sig från tidigare mutantserier så tillvida att den hade en mer alternativ och bisarr prägel, inte minst tack vare teckningarna. Titeln är också dubbelbottnad då den åsyftar både X-Men och den grupp människor som föddes mellan 1961 och 1981.

Filmversionen

Nowiki.gif Denna artikel behöver wikiformateras.
Hjälp gärna till med den här och andra artiklar som saknar wikiformatering.


En av de senaste årens mest uppmärksammade spin-off-serier, »Generation X«, blev TV-film 1996. TV-filmen var tänkt som en pilot till en eventuell TV-serie. Dessa planer skrotades först helt nyligen[när?] efter succén med spelfilmen "X-Men" och "X-Men: Evolution", en ny tecknad TV-serie med yngre x-människor.

I "Generation X" har Banshee och Emma Frost, även känd som White Queen, ansvaret för att fostra nästa generation mutanter: Jubilee, Mondo, M, Skin, Buff och Refrax. Vissa figurer byttes ut eller utelämnades av den enkla anledningen att specialeffekterna för deras superkrafter skulle blivit alltför dyra.

Historien kretsar kring en maskin med vilken Jubilee och Skin tar sig till en drömdimension. De upptäcker dock att det finns någon mer som har tillträde till dimensionen – Emma Frosts före detta medarbetare, den skrupellöse forskaren Russel Tresh.