Skillnad mellan versioner av "Jesper Nordqvist"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
(något mer wikimässigt)
(Gör version 209555 av Hoff (diskussion) ogjord. Det ser ut som det blev en tillbakarullning till en tidigare version...)
 
(8 mellanliggande versioner av 5 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
[[Kategori:Serieskapare|Nordqvist, Jesper]]
{{DEFAULTSORT:Nordqvist, Jesper}}
[[Kategori:Svenska serieskapare|Nordqvist, Jesper]]
[[Kategori:Serieskapare]]
[[Kategori:Skribenter och teoretiker|Nordqvist, Jesper]]
[[Kategori:Svenska serieskapare]]
[[Bild:braportmini.jpg|right|[[Jesper Nordqvist]]. ]]
[[Kategori:Skribenter och teoretiker]]
'''Jesper Nordqvist''', svensk serietecknare född 12 maj 1982. Började teckna en serie om datorspelet Quake 3 i gymnasiet, och även om det aldrig blev mer än 10 sidor var grunden lagd. Efter gymnasiet kom han in på [[Serietecknarskolan i Hofors]] där han gick i två år. Han deltog i skolans [[fanzin]] ''[[Rekyl]]'' 3–5. Efter det blev det treårig utbildning i datorspelsgrafik i cirka två år innan avhopp för att arbeta avlönat.
[[Bild:braportmini.jpg|right|frame|[[Jesper Nordqvist]]]]
'''Jesper Nordqvist''', svensk serietecknare född 12 maj 1982, har även arbetat under signaturen ''Ragathol''. Började teckna en serie om datorspelet "Quake 3" i gymnasiet, och även om det aldrig blev mer än 10 sidor var grunden till den framtida karriären lagd. Efter gymnasiet kom han in på [[Serietecknarskolan i Hofors]] där han gick i två år. Han deltog i skolans [[fanzin]] ''[[Rekyl]]'' nr 3–5. Efter det blev det treårig utbildning i datorspelsgrafik i cirka två år innan han hoppade av för att arbeta avlönat. Han har sedan dess även gått projektåret (tredje året) på [[Serieskolan i Malmö]].


Under Hoforstiden påbörjades humorserien "[[Mascartropolis]]" samt [[webbserie]]n "[[Mondo Mecho]]" som uppdaterades mer eller mindre regelbundet under drygt tre års tid. Nu är den dock stillastående, men inte avslutad, på grund av Nordqvists jobb med sin första riktiga publicerade verk, "[[TANKS]]", utgiven av [[Opal]].
Under Hoforstiden påbörjades humorserien "[[Mascartropolis]]" samt [[webbserie]]n "[[Mondo Mecho]]" som uppdaterades mer eller mindre regelbundet under drygt tre års tid. Nu är den dock stillastående, men inte avslutad, på grund av Nordqvists jobb med sitt första riktiga publicerade verk, "[[TANKS]]", utgivet i två album av [[Opal]].


Andra jobb inkluderar föreläsningar om [[manga]] på en mängd skolor och bibliotek runt om i landet, en reklambanderoll för Fujitsu-Siemens samt en kort serie i tidningen ''Sagoprinsessan''.
Andra jobb inkluderar föreläsningar om [[manga]] på en mängd skolor och bibliotek runt om i landet, en reklambanderoll för Fujitsu-Siemens samt en kort serie i tidningen ''[[Sagoprinsessan]]''.


== Externa Länkar ==
==Kuriosa==
*[http://www.ragathol.com Mondo Mecho] (webbserie och officiell hemsida, engelska)
Är son till Sven Nordqvist.


*[http://www.ragathol.com/mascartropolis Mascartropolis] (De två "Mascartropolis"-serierna, på svenska och engelska)
== Externa länkar ==
 
*[http://www.ragathol.com Mondo Mecho (officiell webbplats)] Webbserie och officiell hemsida på engelska
*[http://ragathol.deviantart.com Galleri på Deviantart.com] (illustrationer och egna bilder)
*[http://www.ragathol.com/mascartropolis Mascartropolis (officiell webbplats)] De två "Mascartropolis"-serierna, på svenska och engelska
*[http://ragathol.deviantart.com Galleri på Deviantart.com] Illustrationer och egna bilder

Nuvarande version från 16 januari 2018 kl. 00.32

Jesper Nordqvist, svensk serietecknare född 12 maj 1982, har även arbetat under signaturen Ragathol. Började teckna en serie om datorspelet "Quake 3" i gymnasiet, och även om det aldrig blev mer än 10 sidor var grunden till den framtida karriären lagd. Efter gymnasiet kom han in på Serietecknarskolan i Hofors där han gick i två år. Han deltog i skolans fanzin Rekyl nr 3–5. Efter det blev det treårig utbildning i datorspelsgrafik i cirka två år innan han hoppade av för att arbeta avlönat. Han har sedan dess även gått projektåret (tredje året) på Serieskolan i Malmö.

Under Hoforstiden påbörjades humorserien "Mascartropolis" samt webbserien "Mondo Mecho" som uppdaterades mer eller mindre regelbundet under drygt tre års tid. Nu är den dock stillastående, men inte avslutad, på grund av Nordqvists jobb med sitt första riktiga publicerade verk, "TANKS", utgivet i två album av Opal.

Andra jobb inkluderar föreläsningar om manga på en mängd skolor och bibliotek runt om i landet, en reklambanderoll för Fujitsu-Siemens samt en kort serie i tidningen Sagoprinsessan.

Kuriosa

Är son till Sven Nordqvist.

Externa länkar