Jesper Nordqvist

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Jesper Nordqvist, svensk serietecknare född 12 maj 1982, har även arbetat under signaturen Ragathol. Började teckna en serie om datorspelet "Quake 3" i gymnasiet, och även om det aldrig blev mer än 10 sidor var grunden till den framtida karriären lagd. Efter gymnasiet kom han in på Serietecknarskolan i Hofors där han gick i två år. Han deltog i skolans fanzin Rekyl nr 3–5. Efter det blev det treårig utbildning i datorspelsgrafik i cirka två år innan han hoppade av för att arbeta avlönat. Han har sedan dess även gått projektåret (tredje året) på Serieskolan i Malmö.

Under Hoforstiden påbörjades humorserien "Mascartropolis" samt webbserien "Mondo Mecho" som uppdaterades mer eller mindre regelbundet under drygt tre års tid. Nu är den dock stillastående, men inte avslutad, på grund av Nordqvists jobb med sitt första riktiga publicerade verk, "TANKS", utgivet i två album av Opal.

Andra jobb inkluderar föreläsningar om manga på en mängd skolor och bibliotek runt om i landet, en reklambanderoll för Fujitsu-Siemens samt en kort serie i tidningen Sagoprinsessan.

Kuriosa

Är son till Sven Nordqvist.

Externa länkar