Skillnad mellan versioner av "Kid Phantom"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
m
 
Rad 6: Rad 6:
[[Kategori:Serietidningar]]
[[Kategori:Serietidningar]]
[[Kategori:Australiska serietidningar]]
[[Kategori:Australiska serietidningar]]
'''"Kid Phantom"''', australisk serie[[spinoff]] på "[[Fantomen]]", producerad sedan 2017 av [[Frew]] i egen tidning, för den inhemska marknaden med förhoppning att nå en yngre målgrupp.  
'''"Kid Phantom"''' är en australisk serie[[spinoff]] på "[[Fantomen]]", producerad sedan 2017 av [[Frew]] och publicerad i egen tidning med förhoppningen att nå en yngre målgrupp.  


Handlar om den nuvarande Fantomen, den 21:a, som skickas från [[Bengali]] till USA för internatundervisning, baserad på en uppgift i dagspressäventyret "The Childhood of the Phantom’ av [[Lee Falk]] och [[Wilson McCoy]], men framskjutet något i tid till 60-talet.
Handlingen fokuserar på den nuvarande 21:e Fantomens barndom på 1960-talet, efter att han skickats från [[Bengali]] till en internatskola i USA. Konceptet bygger på en uppgift i [[Lista över söndagssidesavsnitt av Fantomen|söndagssidesavsnittet]] "Den unge Fantomen" av [[Lee Falk]] och [[Wilson McCoy]], ursprungligen publicerat 1959–1960.


Upphovsmän är [[Andrew Constant]] ([[manus]]) och [[Paul Mason]] (bild).
Huvudsakliga upphovsmän är [[Andrew Constant]] (manus) och [[Paul Mason]] (bild), och tidningen, vars utgivningstakt är oregelbunden, utkom 2021 med sitt tionde nummer.


==Se även==
==Se även==

Nuvarande version från 23 november 2021 kl. 21.58

"Kid Phantom" är en australisk seriespinoff på "Fantomen", producerad sedan 2017 av Frew och publicerad i egen tidning med förhoppningen att nå en yngre målgrupp.

Handlingen fokuserar på den nuvarande 21:e Fantomens barndom på 1960-talet, efter att han skickats från Bengali till en internatskola i USA. Konceptet bygger på en uppgift i söndagssidesavsnittet "Den unge Fantomen" av Lee Falk och Wilson McCoy, ursprungligen publicerat 1959–1960.

Huvudsakliga upphovsmän är Andrew Constant (manus) och Paul Mason (bild), och tidningen, vars utgivningstakt är oregelbunden, utkom 2021 med sitt tionde nummer.

Se även