Lista över fiktiva böcker i serier

Från Seriewikin
Version från den 27 juni 2020 kl. 16.26 av E.G. (diskussion | bidrag) ("Crime Bible")
(skillnad) ←Tidigare ändring | visa nuvarande version (skillnad) | Nyare ändring→ (skillnad)
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Chi i "Chobits" läser "The Town With No People". Bild ur anime, källa YT. © CLAMP.

Lista över fiktiva böcker i serier. I många serier förekommer böcker som inte finns i verkligheten, t.o.m. hela fiktiva bibliotek.

C

  • Crime Bible, religiös urkund för brottsreligionen som förekommer i flera superhjälteserier från amerikanska DC Comics.

D

  • Dare mo Inai Machi (eng. A City With No People) – Bilderbok i "Chobits" som Chi ofta läser. Huvudpersonen i boken, Atashi, är en slags lila kaninflicka som på ett alienerat sätt vandrar runt i en tom stad och undrar över livet. Exempel på hennes tankar: "The lights are on in all the houses, but there’s nobody on the streets" samt "I hope that I will meet someone, someone just for me".

F

Fantomen studerar sin ätts krönika. Bild av Sy Barry. © King Features.
  • Fantomenkrönikan – en krönika där Fantomens liv och äventyr finns nedtecknade, allt sedan den första Fantomen på 1500-talet. Boken förvaras i Dödskallegrottan och läses flitigt av den nuvarande, den 21:e, Fantomen.

G

M

  • Mamono to Ōji-sama (ung. "Prinsen och Odjuret") – Bilderbok i "Darling in the Franxx" som läses av Zero Two som barn. Hon har inget språk och kan inte läsa, men fäster sig vid bilderna. Boken har en profetisk innebörd i hennes eget liv, då hon närmast är ett odjur och inte helt mänsklig, men så småningom finner sin prins i form av pojken Hiro.
Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!