Skillnad mellan versioner av "NAFS(k)uriren"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
(44 nummer nu.)
 
Rad 6: Rad 6:
Främsta svenska publikationen för all slags ankistisk forskning, från serie-, film- och företagshistorisk sådan till [[pseudoforskning]].
Främsta svenska publikationen för all slags ankistisk forskning, från serie-, film- och företagshistorisk sådan till [[pseudoforskning]].


Utges av [[NAFS(k)|NAFS(ĸ)]], [[NAFS(k)|Nationella Ankistförbundet i Sverige (kvack)]] med ungefär ett nummer om året. Hittills (april 2015) har det kommit ut 41 nummer av tidskriften.  
Utges av [[NAFS(k)|NAFS(ĸ)]], [[NAFS(k)|Nationella Ankistförbundet i Sverige (kvack)]] med ungefär ett nummer om året. Hittills (oktober 2021) har det kommit ut 44 nummer av tidskriften.  


[[ISSN]] 0282-4493
[[ISSN]] 0282-4493

Nuvarande version från 16 oktober 2021 kl. 22.44

NAFS(k)uriren nr 1, Eminent Ankistisk Tidskrift. 7:e upplagan september -90. © Disney/NAFS(k)
NAFS(k)uriren nr 28, Omslagsteckning av Patrick och Shelly Block. © Walt Disney

NAFS(k)uriren, ankistisk tidskrift som innehåller nyheter och ankistiska artiklar. Främsta svenska publikationen för all slags ankistisk forskning, från serie-, film- och företagshistorisk sådan till pseudoforskning.

Utges av NAFS(ĸ), Nationella Ankistförbundet i Sverige (kvack) med ungefär ett nummer om året. Hittills (oktober 2021) har det kommit ut 44 nummer av tidskriften.

ISSN 0282-4493

Priser och utmärkelser

NAFS(k)uriren fick juryns specialpris i tävlingen Seriefrämjandets fanzinprissmall press expo i Stockholm 2010. Motiveringen skrevs inte ner, men juryns resonemang handlade om "lång och trogen tjänst" och för tidningens betydelse som det mest långlivade och därtill ett av de viktigaste "fack-fanzinen" om serier i Sverige.

Externa länkar