Skillnad mellan versioner av "Nestor"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
m
m
 
Rad 2: Rad 2:
 
[[Kategori:Belgiska seriefigurer]]
 
[[Kategori:Belgiska seriefigurer]]
 
[[Bild:Nestor.png|frame|[[Nestor]] och [[Tintin]] ur "[[Enhörningens hemlighet]]". © [[Hergé]].]]
 
[[Bild:Nestor.png|frame|[[Nestor]] och [[Tintin]] ur "[[Enhörningens hemlighet]]". © [[Hergé]].]]
'''Nestor''' heter betjänten på [[Moulinsart]]s slott i den belgiska serien "[[Tintin]]". I debutäventyret "[[Enhörningens hemlighet]]" är han anställd av de skurkaktiga [[Bröderna Fogel]], men då Moulinsart övergår i [[Kapten Haddock]]s ägo följer även Nestor med och blir därefter en lojal butler och god vän.
+
'''Nestor''' (kallad '''Max''' i en tidig svensk äversättning) är betjänten på [[Moulinsart]]s slott i den belgiska serien "[[Tintin]]". I debutäventyret "[[Enhörningens hemlighet]]" är han anställd av de skurkaktiga [[Bröderna Fogel]], men då Moulinsart övergår i [[Kapten Haddock]]s ägo följer även Nestor med och blir därefter en lojal butler och god vän.
  
 
{{stub}}
 
{{stub}}
 
{{tintin}}
 
{{tintin}}

Nuvarande version från 13 december 2015 kl. 08.21

Nestor (kallad Max i en tidig svensk äversättning) är betjänten på Moulinsarts slott i den belgiska serien "Tintin". I debutäventyret "Enhörningens hemlighet" är han anställd av de skurkaktiga Bröderna Fogel, men då Moulinsart övergår i Kapten Haddocks ägo följer även Nestor med och blir därefter en lojal butler och god vän.Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!