Skillnad mellan versioner av "Ole Munk Rasmussen"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
(Format, etc.)
Rad 1: Rad 1:
[[Kategori:Serieskapare|Rasmussen, Ole Munk]]
+
{{DEFAULTSORT:Rasmussen, Ole Munk}}
[[Kategori:Danska serieskapare|Rasmussen, Ole Munk]]
+
[[Kategori:Serieskapare]]
 +
[[Kategori:Danska serieskapare]]
 
[[Bild:%C3%98lvis.png|frame|Scen ur "[[Ølvis]]" av [[Ole Munk Rasmussen]]. © Rasmussen]]
 
[[Bild:%C3%98lvis.png|frame|Scen ur "[[Ølvis]]" av [[Ole Munk Rasmussen]]. © Rasmussen]]
Dansk formgivare och designkonsult, som jobbade som serietecknare fram till 1985. Ritade "[[Felix]]" med olika författare 1976-1985. Har dessutom tecknat bl a "[[Rasmus Nalle]]" (tre episodar cirka 1979-1980) och den egna serien "Ølvis" (bilden) som publicerades på barnsidan i dagstidningen "Politiken" på tidigt 70-tal.
+
Dansk formgivare och designkonsult, som jobbade som serietecknare fram till 1985.  
Som designkonsult för Ribergård & Munk [http://www.ribmunk.dk] har Ole Munk (efternamnet "Rasmussen" togs bort 1985) jobbat med ett hundratal tidningsomgörningar i hela världen, härunder många i Sverige. Ole Munk är utbildad som arkitekt och jobbar numera som designchef på dagstidningen Kristeligt Dagblad//www.k.dk] i Köpenhamn.
+
 
 +
Tecknade "[[Felix]]" till andras manus 1976-1985. Har även tecknat bl a "[[Rasmus Nalle]]" (tre episodar cirka 1979-1980) och den egna serien "[[Ølvis]]"som publicerades på barnsidan i dagstidningen ''[[Politiken]]'' tidigt 70-tal. Som designkonsult för Ribergård & Munk har Ole Munk (efternamnet "Rasmussen" togs bort 1985) arbetatat med ett hundratal tidningsdesigner i hela världen, härunder många i Sverige. Ole Munk är utbildad arkitekt och jobbar numera (2017) som designchef på dagstidningen ''Kristeligt Dagblad'' i Köpenhamn.
 
{{stub}}
 
{{stub}}

Versionen från 6 mars 2017 kl. 11.56

Scen ur "Ølvis" av Ole Munk Rasmussen. © Rasmussen

Dansk formgivare och designkonsult, som jobbade som serietecknare fram till 1985.

Tecknade "Felix" till andras manus 1976-1985. Har även tecknat bl a "Rasmus Nalle" (tre episodar cirka 1979-1980) och den egna serien "Ølvis"som publicerades på barnsidan i dagstidningen Politiken tidigt 70-tal. Som designkonsult för Ribergård & Munk har Ole Munk (efternamnet "Rasmussen" togs bort 1985) arbetatat med ett hundratal tidningsdesigner i hela världen, härunder många i Sverige. Ole Munk är utbildad arkitekt och jobbar numera (2017) som designchef på dagstidningen Kristeligt Dagblad i Köpenhamn.

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!