Skillnad mellan versioner av "Ole Munk Rasmussen"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
m (Format, bildspäckat.)
 
(9 mellanliggande versioner av 2 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
[[Kategori:Serieskapare|Rasmussen, Ole Munk]]
+
{{DEFAULTSORT:Rasmussen, Ole Munk}}
[[Kategori:Danska serieskapare|Rasmussen, Ole Munk]]
+
[[Kategori:Serieskapare]]
[[Bild:%C3%98lvis.png|frame|Scen ur "[[Ølvis]]" av [[Ole Munk Rasmussen]]. © Rasmussen]]
+
[[Kategori:Danska serieskapare]]
Dansk formgivare och designkonsult, som jobbade som serietecknare fram till 1985. Ritade "[[Felix]]" med olika författare 1976-1985. Har även ritad bl a "[[Rasmus Klump]]" (tre episodar cirka 1979-1980) och den egna serien "Ølvis" (bilden) som publicerades på barnsidan i dagstidningen "Politiken" tidigt 70-tal. Som designkonsult för [Ribergård & Munk] har Ole Munk (efternamnet "Rasmussen" togs bort 1985) jobbat med ett hundratal tidningsomgörningar i hela världen, härunder många i Sverige. Ole Munk är utbildad arkitekt och jobbar numera som designchef på dagstidningen [Kristeligt Dagblad] i Köpenhamn.
+
[[Fil:Felix-og-atomterroristerne.jpg|frame|Omslag till "Felix og atomterroristerne", tecknat av [[Ole Munk Rasmussen]]. © Munk]]
 +
'''Ole Munk''', dansk formgivare och designkonsult, som jobbade som serietecknare fram till 1985.  
 +
 
 +
Tecknade "[[Felix]]" till andras manus 1976-1985. Har även tecknat bl a "[[Rasmus Nalle]]" (tre avsnitt cirka 1979-1980) och den egna serien "[[Ølvis]]" som publicerades på barnsidan i dagstidningen ''[[Politiken]]'' runt 1970. Som designkonsult för Ribergård & Munk har Ole Munk (efternamnet "Rasmussen" togs bort 1985) arbetatat med ett hundratal tidningsdesigner i hela världen, varav många i Sverige. Ole Munk är utbildad arkitekt och jobbar numera (2017) som designchef på dagstidningen ''Kristeligt Dagblad'' i Köpenhamn.
 +
 
 +
==Externa länkar==
 +
*[http://www.ribmunk.dk Ribergård & Munk] - Officiell webbplats
 
{{stub}}
 
{{stub}}

Nuvarande version från 7 mars 2017 kl. 00.19

Omslag till "Felix og atomterroristerne", tecknat av Ole Munk Rasmussen. © Munk

Ole Munk, dansk formgivare och designkonsult, som jobbade som serietecknare fram till 1985.

Tecknade "Felix" till andras manus 1976-1985. Har även tecknat bl a "Rasmus Nalle" (tre avsnitt cirka 1979-1980) och den egna serien "Ølvis" som publicerades på barnsidan i dagstidningen Politiken runt 1970. Som designkonsult för Ribergård & Munk har Ole Munk (efternamnet "Rasmussen" togs bort 1985) arbetatat med ett hundratal tidningsdesigner i hela världen, varav många i Sverige. Ole Munk är utbildad arkitekt och jobbar numera (2017) som designchef på dagstidningen Kristeligt Dagblad i Köpenhamn.

Externa länkar

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!