Skillnad mellan versioner av "Seriewikin:Kontakt"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
(Utkast till kontaktsida, tyck till och föreslå förändringar innan vi låser den och länkar den från Startsidan.)
 
m
 
(13 mellanliggande versioner av 2 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
 
[[Kategori:Seriewikins administration]]
 
[[Kategori:Seriewikins administration]]
 
[[Bild:Translogo.gif|right]]
 
[[Bild:Translogo.gif|right]]
==Att kontakta Seriewikin==
+
'''[[Seriewikin]]''', [[Seriefrämjandet]]s webb-baserade uppslagsverk om [[tecknade serier]], är ett kollektivt projekt som är öppet för alla. Det som skrivs förhandsgranskas inte innan det publiceras, vilket innebär att faktafel och oegentligheter då och då kan smyga sig in i artiklarna.
[[Seriefrämjandet]]s [[Seriewikin|Seriewiki]] är ett kollektivt projekt som är öppet för alla. Det som skrivs förhandsgranskas inte innan det publiceras, vilket innebär att faktafel och oegentligheter då och då kan smyga sig in i artiklarna.
 
  
När det gäller '''redigering av artiklar och korrigering av faktafel''' uppmanar vi er i första hand till att själva göra detta, eller att '''diskutera ärendet''' på den berörda artikelns '''diskussionssida'''.  
+
När det gäller redigering av artiklar och korrigering av faktafel uppmanar vi er i första hand till att själva göra detta, eller att diskutera ärendet på den berörda artikelns diskussionssida. Notera dock att radering av hela artiklar, längre textavsnitt, grundläggande information eller kontroversiell information bör diskuteras först. Annars finns det risk att raderingen uppfattas som sabotage. <u>Du bör alltid ange ditt skäl till redigeringen.</u>
  
Notera dock att radering av hela artiklar, längre textavsnitt, grundläggande information eller kontroversiell information bör diskuteras först. Annars finns det risk att raderingen uppfattas som sabotage. '''Du bör ''alltid'' ange ditt skäl till redigeringen.'''
+
==Kontakta redaktörerna==
 +
Vill man ta upp större problem, administrativa problem eller ordningsproblem kan man även vända sig till någon av [[Seriewikin:Organisation#Redaktörer|Seriewikins redaktörer]]. Det går bra att nå redaktörerna på deras respektive diskussionssidor eller via e-postadressen<br>
  
===Kontakt med Seriewikins redaktörer===
+
<big>'''seriewikin{{At_fet}}serieframjandet.se'''</big><br>
Vill man ta upp större problem, administrativa problem eller ordningsproblem kan man även vända sig till någon av [[Special:Listadmins|Seriewikins tre redaktörer]]. Det går bra att nå redaktörerna på deras respektive '''diskussionssidor''' eller via '''nedanstående e-postadress'''.
 
  
 +
E-postadressen kan alltid användas av den som av någon anledning inte vill registrera sig här.
 +
 +
===När bör man kontakta redaktörerna?===
 
Exempel på fall där det kan vara lämpligt att kontakta redaktörerna:
 
Exempel på fall där det kan vara lämpligt att kontakta redaktörerna:
 
*när man vill ha allmän information om Seriewikin utöver den som finns här  
 
*när man vill ha allmän information om Seriewikin utöver den som finns här  
 +
*när man har ett förslag till redigering som man inte vill genomföra på egen hand
 
*vid större faktafel
 
*vid större faktafel
*vid tekniska, strukturella och organisatoriska problem, eller om du har förslag på förändringar gällande detta
+
*vid tekniska, strukturella och administrativa problem, eller om man har förslag på förändringar gällande detta
 
*i händelse av förtal, kränkning eller olaglig information i artiklarna
 
*i händelse av förtal, kränkning eller olaglig information i artiklarna
 
*i händelse av ordningsproblem bland användarna (t.ex. spam, personangrepp, regelbrott)
 
*i händelse av ordningsproblem bland användarna (t.ex. spam, personangrepp, regelbrott)
*vid upphovsrättsbrott (vi har rätt att citera texter och serier i viss mån, men eventuellt lagöverskridande bör rapporteras)  
+
*vid upphovsrättsbrott (vi har rätt att citera texter och serier i viss mån, men eventuella lagbrott bör rapporteras)  
*vid ofrivillig medverkan på bild (vi har inte rätt att lägga upp fotografier på nu levande personer utan både fotografens och motivets medgivande; finns någon sådan bild här så anmäl det omedelbart!)
+
*vid ofrivillig medverkan på bild (vi behöver vanligtvis både fotografens och motivets medgivande för att få publicera fotografier; hittar du en bild för vilken inte är fallet &ndash; anmäl det omedelbart!)
*om man vill framföra kritik mot redaktörerna
+
*för att framföra kritik mot redaktörerna
  
===Kontakt via e-post===
+
==Kontakta övriga ansvariga==
Både redigering av artiklar och kontakt via diskussionssidor kräver att man registrerar sig som användare och loggar in på Seriewikin. Om man av någon anledning inte vill registrera sig här kan man även kontakta redaktörerna på e-postadressen '''seriewikin @ serieframjandet.se''' (utan mellanslag).
+
Har man en specifik fråga rörande något av Seriewikins projekt eller ämnen kan man även vända sig till respektive projekt- eller ämnesansvarig. Dessa nås antingen via respektive projekts diskussionssida eller via ansvarige användares diskussionsida. Du hittar samtliga ansvarsområden och ansvariga på sidan om [[Seriewikin: Organisation|Seriewikins organisation]].

Nuvarande version från 12 mars 2012 kl. 08.18

Translogo.gif

Seriewikin, Seriefrämjandets webb-baserade uppslagsverk om tecknade serier, är ett kollektivt projekt som är öppet för alla. Det som skrivs förhandsgranskas inte innan det publiceras, vilket innebär att faktafel och oegentligheter då och då kan smyga sig in i artiklarna.

När det gäller redigering av artiklar och korrigering av faktafel uppmanar vi er i första hand till att själva göra detta, eller att diskutera ärendet på den berörda artikelns diskussionssida. Notera dock att radering av hela artiklar, längre textavsnitt, grundläggande information eller kontroversiell information bör diskuteras först. Annars finns det risk att raderingen uppfattas som sabotage. Du bör alltid ange ditt skäl till redigeringen.

Kontakta redaktörerna

Vill man ta upp större problem, administrativa problem eller ordningsproblem kan man även vända sig till någon av Seriewikins redaktörer. Det går bra att nå redaktörerna på deras respektive diskussionssidor eller via e-postadressen

seriewikinA.pngserieframjandet.se

E-postadressen kan alltid användas av den som av någon anledning inte vill registrera sig här.

När bör man kontakta redaktörerna?

Exempel på fall där det kan vara lämpligt att kontakta redaktörerna:

  • när man vill ha allmän information om Seriewikin utöver den som finns här
  • när man har ett förslag till redigering som man inte vill genomföra på egen hand
  • vid större faktafel
  • vid tekniska, strukturella och administrativa problem, eller om man har förslag på förändringar gällande detta
  • i händelse av förtal, kränkning eller olaglig information i artiklarna
  • i händelse av ordningsproblem bland användarna (t.ex. spam, personangrepp, regelbrott)
  • vid upphovsrättsbrott (vi har rätt att citera texter och serier i viss mån, men eventuella lagbrott bör rapporteras)
  • vid ofrivillig medverkan på bild (vi behöver vanligtvis både fotografens och motivets medgivande för att få publicera fotografier; hittar du en bild för vilken så inte är fallet – anmäl det omedelbart!)
  • för att framföra kritik mot redaktörerna

Kontakta övriga ansvariga

Har man en specifik fråga rörande något av Seriewikins projekt eller ämnen kan man även vända sig till respektive projekt- eller ämnesansvarig. Dessa nås antingen via respektive projekts diskussionssida eller via ansvarige användares diskussionsida. Du hittar samtliga ansvarsområden och ansvariga på sidan om Seriewikins organisation.