Skillnad mellan versioner av "Shochan no Bouken"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
m
(→‎Handling: Kan inte se någon koppling.)
Rad 9: Rad 9:
==Handling==
==Handling==


Pojken Sho räddar ekorren Risu, som kan tala och blir hans vän. Tillsammans upplever de en rad äventyr av olika slag. Bland annat möter de en dinosaur, träffar dansande féer och flyger med flygplan. Serien påminner både till form och handling om [[Tintin]], och kan närmast ses som en föregångare.
Pojken Sho räddar ekorren Risu, som kan tala och blir hans vän. Tillsammans upplever de en rad äventyr av olika slag. Bland annat möter de en dinosaur, träffar dansande féer och flyger med flygplan. Serien påminner både till form och handling om [[Tintin]].


==Publicering==
==Publicering==

Versionen från 9 december 2013 kl. 18.59

"Shochan no Bouken", bild av Kabashima Kaksuichi. © Kodansha

"Shochan no Bouken" ("正チャンの冒険"), manga av Oda Shosei och Kabashima Kaksuichi.

Handling

Pojken Sho räddar ekorren Risu, som kan tala och blir hans vän. Tillsammans upplever de en rad äventyr av olika slag. Bland annat möter de en dinosaur, träffar dansande féer och flyger med flygplan. Serien påminner både till form och handling om Tintin.

Publicering

Japan Japan

Började som dagsstrip och följetong i Asahi Graph 1923. Denna tidning gick omkull samma år, i sambad med den stora jördbävningen, men serien fortsatte i andra av dagspressförlaget Asahis tidningar, t.ex. Asahi Newspaper 1923-26.

På grund av seriens stora popularitet gavs den även ut i albumformat. Sju volymer i formatet 18x26 cm med vardera 44 sidor gavs ut av Asahi Newspaper Corporation.

Kodansha gav ut två volymer med nytt material 1950 och 1951.

En volym med diverse återtryck gavs ut av Shogakukan 2003.

I andra media

Blev även en svartvit stumfilm 1926.

Länk

Shochan från 20-talet inskannad hos New York Public Library