Team Fox

Från Seriewikin
Version från den 28 januari 2023 kl. 20.59 av Annaposa (diskussion | bidrag)
(skillnad) ←Tidigare ändring | visa nuvarande version (skillnad) | Nyare ändring→ (skillnad)
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Nowiki.gif Denna artikel behöver wikiformateras.
Hjälp gärna till med den här och andra artiklar som saknar wikiformatering.


Team Fox, svensk mangastudio startad hösten 2014 på Malmö Högskolas kurs "Serieteckning och Visuellt Berättande" av serietecknarstudenterna Laura Lohikoski, Anna Lundgren Widén, Niki Asimakidis, Man Ping Phu och Kushtrim Brahimi. Gruppen är inte aktiv längre sedan 2015.

Puzzle globe
Team Fox. Från vänster; Laura Lohikoski, Kushtrim Brahimi, Anna Lundgren Widén, Man Ping Phu, Niki Asimakidis
Puzzle globe
Fo-x the webcomic. Seriesida från mangastudions första gemensamma projekt.
Puzzle globe
Vegokladdkaka i serieformat av Niki Asimakidis.

Medlemmar

Spelgrafiker med examen från Södertörns universitet i Stockholm med stort intresse för 2D-grafik och concept art. Laura är numera aktiv i seriekollektivet Nibbling Nibs Studio.

Har tidigare gått på Malmö Universitets kurs Serieteckning och Visuellt berättande samt Serieskolan i Malmö. Hon är numera en del av seriekollektivet Nibbling Nibs Studio och sitter även i Ateljé Skrymslet.

Har tidigare frilansat som produktutvecklare och mönsterkonstruktör/direktris inom mode. Var även egenföretagare med klädmärket Yuki Versus Black fram till hösten 2013. Har en filosofie kandidatexamen i språk och litteratur från Lunds Universitet. Inspireras mycket av kampsportsmangas, men rör sig också i djurrättsrörelsens cirklar i så väl politik som i egna illustrationer. Arbetar just nu på veganska serierecept, där första delen innefattar en vegansk kladdkaka.

Ping är i grunden applikationsutvecklare och webdesigner. Inspireras mycket av Eiichiro Odas mangauniversum och berättarstruktur.

Studerar programmet Data och Telekommunikation på Malmö Högskola. Har arbetat på Sony Mobile Communications. Inspireras mycket av psykologiska berättarstrukturer med komplicerade karaktärer, till exempel "Death Note".

Bibliografi

  • FO-X The Magazine; A fanzine by Team Fox lanserades den 8:e november inför seriefestivalen AltCom 2014 i Malmö. Det gemensamma webbserieprojektet "FO-X" skapades av mangastudion med postapokalyptiskt tema. Fanzinet innehåller även individuella serieprojekt av vardera skapare, samt artwork.