The Agent

Från Seriewikin
Version från den 31 oktober 2009 kl. 19.42 av OlaHe (diskussion | bidrag)
(skillnad) ←Tidigare ändring | visa nuvarande version (skillnad) | Nyare ändring→ (skillnad)
Hoppa till navigeringHoppa till sök

The Agent alias Rick Mason är en amerikansk seriefigur och en agent i Marvels universum. Figuren skapades av James D. Hudnall och John Ridgway och debuterade 1989 i sitt eget album; "Rick Mason, The Agent".

Historik

Rick Mason är son till Phineas Mason, även känd som supervapensmeden och skurken Tinkerer. I debutalbumet introduceras han som en frilansande agent (med kodnamnet "The Agent") som arbetat för såväl CIA och S.H.I.E.L.D. som för brittiska, japanska, franska och israeliska regeringar och organisationer. Hans specialitet är att handskas med superhjältar och superskurkar i icke-dödlig kamp. I sitt debutalbum tar han två uppdrag: ett från den brittiska regeringen för att hindra den kinesiska kriminella gruppen China Force från att störta det brittiska väldet i Hong Kong, ett annat från S.H.I.E.L.D. som hyr in Agent för att bekämpa USA-stödda rebeller i Costa Brava. Agent uppdagar att hans gamle lärare Teng Yun-Suan är ansvarig för båda dessa incidenter, varefter han dödar denne i strid.

The Agent dyker senare upp i tidningar som Alpha Flight (1989) och Cage (1993). I Deadline nr 2 (2002) rapporteras det att Agent dödats av en superskurk, men i Ms. Marvel nr 33 (2008) visar det sig att han är vid liv. Han slår sig ihop med Ms. Marvel (Carol Danvers) för att bekämpa Norman Osborn, den korrupte ledaren för de regeringsstödda superteamen H.A.M.M.E.R. och Avengers.


Första framträdande: "Marvel Graphic Novel: Rick Mason, The Agent" (1989)