Skillnad mellan versioner av "Tundra (Carpenter)"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
(Ska undersöka om det finns flera amerikanska Tundraförlag)
 
(7 mellanliggande versioner av 4 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
[[Bild:DOG ON HYDRANT 1.jpg|250px|thumb|Exempel på enbildsskämt i Tundra.<BR>© Tundra comics]].
:<small>''Ej att förväxla med det amerikanska förlaget [[Tundra Publishing|Tundra]]''</small>
----
'''Tundra''' är en [[serie]] skapad av [[Chad Carpenter]] med motiv till stor del inspirerade av tecknarens hemstat; Alaska. ''Tundra'' heter också förlaget som ger ut serien.
'''Tundra''' är en [[serie]] skapad av [[Chad Carpenter]] med motiv till stor del inspirerade av tecknarens hemstat; Alaska. ''Tundra'' heter också förlaget som ger ut serien.


Seriens fasta karaktärgalleri består av lämmeln ''Andy'', ekorren ''Sherman'', björnen ''Dudley'', skunken ''Whiff'', och inte sällan serietecknaren ''Chad'', plus diverse övriga vilda djur samt ett antal människor och husdjur. Människorna skildras definitivt inte som de översta i näringskedjan, och inte heller som de smartaste. I övrigt sticker tecknaren inte under stol med att han strävar till att ta upp [[Larson]]s fallna mantel med sina ibland smått makabra men ofta intelligenta och initierade skämt omkring gränsskiktet mellan vildmarken och människan. Han uppger sig också ha gått i lära hos [[Dik Browne]].  
Seriens fasta karaktärgalleri består av lämmeln ''Andy'', ekorren ''Sherman'', björnen ''Dudley'', skunken ''Whiff'', och inte sällan serietecknaren ''Chad'', plus diverse övriga vilda djur samt ett antal människor och husdjur. Människorna skildras definitivt inte som de översta i näringskedjan, och inte heller som de smartaste. I övrigt sticker tecknaren inte under stol med att han strävar till att ta upp [[Gary Larson]]s fallna mantel med sina ibland smått makabra men ofta intelligenta och initierade skämt omkring gränsskiktet mellan vildmarken och människan. Han uppger sig också ha gått i lära hos [[Dik Browne]].  


Serien började 1991 och har på relativt kort tid stigit i popularitet. Den publiceras idag i hundratals tidningar världen över, både som [[dagsstripp]]ar, [[söndagssida|söndagssidor]] och [[skämtteckning|enbildsskämt]]. Tundra röstades i någon tidning nyligen till den fjärde mest uppskattade serien i USA, och tilldelades även [[Reuben Awards]] 2008. Carpenter skäms inte heller för att erkänna att han omsorgsfullt vrider ur varje gnutta förtjänst han kan av den stigande populariteten, och det finns mängder med lösgods att köpa med tundratemat.
Serien började 1991 och har på relativt kort tid stigit i popularitet. Den publiceras idag i hundratals tidningar världen över, både som [[dagsstripp]]ar, [[söndagssida|söndagssidor]] och [[skämtteckning|enbildsskämt]]. Tundra röstades i någon tidning{{källa behövs}} nyligen{{när}} till den fjärde mest uppskattade serien i USA, och tilldelades även [[Reuben Awards]] 2008. Carpenter skäms inte heller för att erkänna att han omsorgsfullt vrider ur varje gnutta förtjänst han kan av den stigande populariteten, och det finns mängder med lösgods att köpa med tundratemat.


I Sverige ingår Tundra sedan våren 2008 i tidningen [[Knasen]].
I Sverige ingår Tundra sedan våren 2008 i tidningen ''[[Knasen]]''.


==Externa länkar==
==Externa länkar==
Rad 15: Rad 18:


{{stub}}
{{stub}}
{{Knasentidning}}
{{KingFeatures}}

Nuvarande version från 29 maj 2016 kl. 02.22

Exempel på enbildsskämt i Tundra.
© Tundra comics

.

Ej att förväxla med det amerikanska förlaget Tundra

Tundra är en serie skapad av Chad Carpenter med motiv till stor del inspirerade av tecknarens hemstat; Alaska. Tundra heter också förlaget som ger ut serien.

Seriens fasta karaktärgalleri består av lämmeln Andy, ekorren Sherman, björnen Dudley, skunken Whiff, och inte sällan serietecknaren Chad, plus diverse övriga vilda djur samt ett antal människor och husdjur. Människorna skildras definitivt inte som de översta i näringskedjan, och inte heller som de smartaste. I övrigt sticker tecknaren inte under stol med att han strävar till att ta upp Gary Larsons fallna mantel med sina ibland smått makabra men ofta intelligenta och initierade skämt omkring gränsskiktet mellan vildmarken och människan. Han uppger sig också ha gått i lära hos Dik Browne.

Serien började 1991 och har på relativt kort tid stigit i popularitet. Den publiceras idag i hundratals tidningar världen över, både som dagsstrippar, söndagssidor och enbildsskämt. Tundra röstades i någon tidning[källa behövs] nyligen[när?] till den fjärde mest uppskattade serien i USA, och tilldelades även Reuben Awards 2008. Carpenter skäms inte heller för att erkänna att han omsorgsfullt vrider ur varje gnutta förtjänst han kan av den stigande populariteten, och det finns mängder med lösgods att köpa med tundratemat.

I Sverige ingår Tundra sedan våren 2008 i tidningen Knasen.

Externa länkar

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!