Skillnad mellan versioner av "Eternals"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
m
 
(En mellanliggande version av en annan användare visas inte)
Rad 10: Rad 10:
[[Kategori:Marvelserier]]
[[Kategori:Marvelserier]]
[[Kategori:Marveltidningar]]
[[Kategori:Marveltidningar]]
[[Kategori:Fiktiva arter i serier]]
'''''The Eternals''''' eller enbart '''''Eternals''''' är namnet på ett folkslag, en [[serie]] och en [[serietidning]] i [[Marvels universum (plats)|Marvels universum]]. Serien skapades 1976 av [[Jack Kirby]] men fick en ny start 2006 under ledning av [[Neil Gaiman]] och [[John Romita, Jr.]].
==Historik==
"Eternals" skapades av Jack Kirby 1976, när han återvände till Marvel efter en sejour hos konkurrerande [[DC Comics]]. "Eternals" påminner en del om "[[New Gods]]" (som Kirby gjorde för DC), men är huvudsakligen inspirerad av Erich von Dänikens teorier om att forntidens människor dyrkade utomjordingar som gudar. I serien är Eternals en ras supermänniskor ("gudar") som i tidernas gryning skapades av de mystiska rymdjättarna [[Celestials]], och som ständigt hamnade i konflikt med en annan superras, de monstruösa [[Deviants]]. "Eternals" var ursprungligen inte tänkt att ingå i Marvels universum utan vara fristående, men Kirby fick ge sig och inkorporera figurer från mer kända serier. Kirby lämnade sagan ofullbordad 1978, efter 19 nummer och en ''[[annual]]'', men teman från serien plockades senare upp i andra Marvel-serier som "[[Thor (Marvel)|Thor]]". Celestials experiment på människans förfäder fick senare utgöra förklaringen till varför [[superhjältar]] överhuvudtaget kunde uppstå på Jorden.
1985 kom en tolvnummers [[maxiserie]] med Eternals av [[Peter B. Gillis]] och [[Walt Simonson]].
Den stora återkomsten för serien dröjde till 2006, då [[Neil Gaiman]] och [[John Romita, Jr.]] gjorde en sexnummers miniserie som uppdaterade konceptet. Miniserien svällde senare till sju nummer eftersom Gaiman hade så många idéer. En reguljär titel följde 2008, skriven av [[Charles Knauf|Charles]] och [[Daniel Knauf]] och tecknad av [[Daniel Acuña]]. Serietidningen lades dock ner 2009 efter nio nummer och en ''[[annual]]''.
==Persongalleri==
===Eternals===
* [[Zuras]]
* [[Ajak]]
* [[Thena]]
* [[The Forgotten One]]
* [[Makkari]]
===Deviants===
* [[Reject]]
* [[Karkas]]
{{stub}}
{{stub}}

Nuvarande version från 12 juli 2012 kl. 23.25

The Eternals eller enbart Eternals är namnet på ett folkslag, en serie och en serietidning i Marvels universum. Serien skapades 1976 av Jack Kirby men fick en ny start 2006 under ledning av Neil Gaiman och John Romita, Jr..

Historik

"Eternals" skapades av Jack Kirby 1976, när han återvände till Marvel efter en sejour hos konkurrerande DC Comics. "Eternals" påminner en del om "New Gods" (som Kirby gjorde för DC), men är huvudsakligen inspirerad av Erich von Dänikens teorier om att forntidens människor dyrkade utomjordingar som gudar. I serien är Eternals en ras supermänniskor ("gudar") som i tidernas gryning skapades av de mystiska rymdjättarna Celestials, och som ständigt hamnade i konflikt med en annan superras, de monstruösa Deviants. "Eternals" var ursprungligen inte tänkt att ingå i Marvels universum utan vara fristående, men Kirby fick ge sig och inkorporera figurer från mer kända serier. Kirby lämnade sagan ofullbordad 1978, efter 19 nummer och en annual, men teman från serien plockades senare upp i andra Marvel-serier som "Thor". Celestials experiment på människans förfäder fick senare utgöra förklaringen till varför superhjältar överhuvudtaget kunde uppstå på Jorden.

1985 kom en tolvnummers maxiserie med Eternals av Peter B. Gillis och Walt Simonson.

Den stora återkomsten för serien dröjde till 2006, då Neil Gaiman och John Romita, Jr. gjorde en sexnummers miniserie som uppdaterade konceptet. Miniserien svällde senare till sju nummer eftersom Gaiman hade så många idéer. En reguljär titel följde 2008, skriven av Charles och Daniel Knauf och tecknad av Daniel Acuña. Serietidningen lades dock ner 2009 efter nio nummer och en annual.

Persongalleri

Eternals

Deviants

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!