Skillnad mellan versioner av "Serios"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
m (Format)
Rad 2: Rad 2:
:<small>Ej att förväxla med webbseriebutiken ''[[Serius]]''</small>
:<small>Ej att förväxla med webbseriebutiken ''[[Serius]]''</small>
----
----
'''Serios''' är en gymnasial vuxenutbildning för serieteckning, illustration och kommunikation som startade sin praktiska verksamhet i Vingåker hösten 2006.  
'''Serios''' är en gymnasial vuxenutbildning för serieteckning, illustration och kommunikation som startade sin praktiska verksamhet i Vingåker hösten 2006. Utbildningen är numera tvåårig där det andra året består av fördjupning inom området och avslutas med ett 50-sidigt serieprojekt.
En ny grupp med tretton elever startade hösten 2007.


Utbildningen bedrivs av Viadidakt och huvudlärare är serietecknaren [[Reijo Stävenborg]]. Sedan februari 2008 ansvarar [[Patrik Rochling]] för merparten av undervisningen i "Bild och form".
Skolan tar emot ca tio till tretton nya elever varje år.
 
Utbildningen bedrivs av Viadidakt och från början var serietecknaren [[Reijo Stävenborg]] huvudlärare. I februari 2008 föll ansvaret på serietecknaren [[Patrik Rochling]] som då stod för merparten av undervisningen i "Bild och form". Sedan december 2009 har utbildningen en ny huvulärare, [[Stefan Eriksson]], samt jobbar mot en tydligare profil med längre berättande och företagande som stöttepelare.  


==Externa länkar==
==Externa länkar==

Versionen från 11 februari 2010 kl. 20.33

Ej att förväxla med webbseriebutiken Serius

Serios är en gymnasial vuxenutbildning för serieteckning, illustration och kommunikation som startade sin praktiska verksamhet i Vingåker hösten 2006. Utbildningen är numera tvåårig där det andra året består av fördjupning inom området och avslutas med ett 50-sidigt serieprojekt.

Skolan tar emot ca tio till tretton nya elever varje år.

Utbildningen bedrivs av Viadidakt och från början var serietecknaren Reijo Stävenborg huvudlärare. I februari 2008 föll ansvaret på serietecknaren Patrik Rochling som då stod för merparten av undervisningen i "Bild och form". Sedan december 2009 har utbildningen en ny huvulärare, Stefan Eriksson, samt jobbar mot en tydligare profil med längre berättande och företagande som stöttepelare.

Externa länkar

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!