BC Manga

Från Seriewikin
(Omdirigerad från Bcmanga.se)
Hoppa till navigeringHoppa till sök

BC Manga var ett community på Internet i Bonnier Carlsens regi. Det riktade sig främst till barn och ungdomar som gillar manga. Som mest hade det över 100 000 medlemmar.

Nedläggning

Den 16:e mars 2009 lades BC Manga ner. Anledningen beskrivs av Bonnier Carlsen så här:

Det hade blivit en allt råare stämning på sajten och av det som skrevs och publicerades var det allt mindre som verkligen handlade om manga, anime och Japan. De sista månaderna hade det blivit allt vanligare med elakheter, trakasserier och regelrätt mobbing medlemmar emellan. Troll, spam, dubbelkonton, rasism, porr och diskriminering har ingen plats på BC Manga. När det visade sig att information om hur man plankar privata klubbar, hackar lösenord och gör sig immun mot blockering hade läckt ut (med följden att samtliga moderatorer fick sina konton blockade) var vi tvungna att agera snabbt och bestämde därför att stänga ner BCManga helt.

— Bonnier Carlsen, BC Mangas hemsida efter nedläggningen..

Pratbubblekrok.gif

Uppgiften att Bonnier Carlsen skulle lansera en ny version inom en månad florerade. BC har senare angett att detta förvisso var deras plan, men aldrig något löfte. Dessa planer har sedan lagts ner, och i samband med detta hänvisades användarna till den då nystartade Boktipset, vilket ledde till att flertalet frustrerade ungdomar strömmade till en webbsite som inte alls uppfyllde deras förväntningar. Detta ledde till diverse forumspamningar och liknande.[källa behövs]

Externa länkar