Startsidan

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Välkommen till Seriewikin, den interaktiva nätencyklopedin om tecknade serier

Om Seriewikin  |  Om att arbeta i Seriewikin  |  Instruktioner  |  Antal artiklar: 18 970   |  Kontakta redaktionen   |  Diskussionsforum  |  Seriefrämjandet   |   Besök oss på Facebook!

Nu är den nya forumprogramvaran installerad! Avsedd för allmänna diskussioner i en mer strukturerad miljö.
Nya forumet finns här!

Seriewikin

Translogo.gif
Det här är Seriewikin, Seriefrämjandets wikibaserade uppslagsverk och tillika Sveriges största faktasamling om allt som rör tecknade serier i Sverige och i resten av världen. Just nu finns här 18 970 artiklar.

På Seriewikin kan du bland annat hitta information om seriefigurer, serieskapare, förlag och studior. Undrar du över serieterminologi hoppas vi att den här resursen kan vara till hjälp.

Seriewikin skapas kontinuerligt av svenska serieentusiaster – så rätta och komplettera gärna artiklarna! Gå in på sidan deltagarportalen och titta gärna på instruktionerna innan du sätter igång!

Månadens utvalda artikel

Logotypen för Nosebleed Studio © Nosebleed Studio

Nosebleed Studio är en svensk mangastudio som startades på Kvarnby Serietecknarskola i februari 2006. Efter att under de första åren även ha haft en mindre fanzin-utgivning, så innefattar studion sedan 2011 också en förlagsdel.

Studion skapar serier starkt influerade av det österländska serieberättandet, och består idag (2022) av de två grundarna Natalia Batista och Alice Engström, samt Joakim Waller (sedan 2011), Elise Rosberg (sedan 2015, med uppehåll 2019-2021), Magnolia Winroth (sedan 2017), Linn Olsson (sedan 2020) och Felix Östergård (sedan 2021).

Ytterligare tre tecknare var med och startade Nosebleed: Jonathan J Holm och Chi Minh Quan, som båda lämnade verksaheten 2011, och Catarina Batista, som lämnade 2019.


Aktuellt

Vecka 26

Pågående evenemang: