Startsidan

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Välkommen till Seriewikin, den interaktiva nätencyklopedin om tecknade serier

Om Seriewikin  |  Om att arbeta i Seriewikin  |  Instruktioner  |  Antal artiklar: 18 983   |  Kontakta redaktionen   |  Diskussionsforum  |  Seriefrämjandet   |   Besök oss på Facebook!

Nu är den nya forumprogramvaran installerad! Avsedd för allmänna diskussioner i en mer strukturerad miljö.
Nya forumet finns här!

Seriewikin

Translogo.gif
Det här är Seriewikin, Seriefrämjandets wikibaserade uppslagsverk och tillika Sveriges största faktasamling om allt som rör tecknade serier i Sverige och i resten av världen. Just nu finns här 18 983 artiklar.

På Seriewikin kan du bland annat hitta information om seriefigurer, serieskapare, förlag och studior. Undrar du över serieterminologi hoppas vi att den här resursen kan vara till hjälp.

Seriewikin skapas kontinuerligt av svenska serieentusiaster – så rätta och komplettera gärna artiklarna! Gå in på sidan deltagarportalen och titta gärna på instruktionerna innan du sätter igång!

Månadens utvalda artikel

Ulla van Rooy. Bilden återges med tillstånd av van Rooys dotter Madeleine Edström.

Ulla van Rooy (även Ulla Nordengrim och Ulla Wadnert) var en svensk konstnär och illustratör som tecknat serien "Gustav Vasas ungdom och äventyr i Dalarna" från 1960.

Ulla van Rooy föddes i Göteborg 10 juni 1923, då under namnet Nordengrim.

Redan tidigt visade hon ett stort intresse för att rita och måla och vid sexton års ålder övertalade hon sina föräldrar att få flytta till Stockholm för att gå på konstskola. Det lät sig göras eftersom hon hade en moster i Stockholm som hon kunde bo hos och hon fick sin utbildning på Edgar Berggrens målarskola. Hennes dröm var att bli modetecknare.


Aktuellt

Vecka 33

Pågående evenemang: