De tre vännerna... och Jerry

Från Seriewikin
(Omdirigerad från De Tre Vännerna och Jerry)
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"De tre vännerna... och Jerry" ("Carlsen Comics" nr 2), omslagsbild av Henrik Lange. © Carlsson/BonnierCarlsen

"De tre vännerna... och Jerry" är en serie som bygger på den animerade tv-serien med samma namn. Animationen leddes av Magnus Carlsson, medan Henrik Lange tecknat serieversionen.

Handling

Serien handlar om de fyra vännerna Frank, Tomas, Erik och Jerry. Deras intressen går ut på allt från att ta sig in på föräldrafria fester, rota i sopor, spela fotboll och framförallt imponera (och spionera) på Tjejgänget med snygga Linda i spetsen.

Animationen

"De tre vännerna... och Jerry" är en svensk-brittisk-tysk animerad serie skapad av Magnus Carlson, och varade i två säsonger, 1998 och 1999. Det finns sammanlagt 39 avsnitt av serien och alla är i snitt 24 minuter långa. TV-serien har samlats i flera videoutgåvor och DVD-boxar.

Den tecknade serien

Henrik Lange har tecknat tre seriealbum baserade på den animerade serien. De två första publicerades 2000 av Bonnier Carlsen som en del av en kortlivad albumserie i serietidningsformat, "Carlsen Comics"" (vars namn kom från den mångåriga serietiketten med samma namn).

2001 publicerade Egmont Serieförlaget ett tredje album med "De tre vännerna... och Jerry", och nästföljande år utkom nyupplagor av de två Carlsen-albumen på samma förlag.

Utgivning

  • "VM i tvärnit" (första upplagan som nr 2 av "Carlsen Comics", 2000 (ISBN 91-638-1771-3). Andra upplagan utgiven av Egmont Serieförlaget 2002)
  • "Nakenspaning" (första upplagan som nr 4 av "Carlsen Comics", 2000 (ISBN 91-638-1775-6). Andra upplagan utgiven av Egmont Serieförlaget 2002)
  • "Kusinen från landet" (Utgiven av Egmont Serieförlaget 2001)

Mer om De tre vännerna... och Jerry

Recensioner