Pingvinen

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Pingvinen (Penguin) är en seriefigur, en superskurk som förekommer i "Batman".

Pingvinen eller Oswald Chesterfield Cobblepot är en kort, något korpulent, man, oftast klädd i dyrbara men ålderdomliga kläder. Han bär hög hatt, monokel och paraply. Just paraplyerna är särskilt viktiga, då Pingvinen är känd för att använda ombyggda paraplyer som vapen och över huvud taget som redskap i sin brottsliga verksamhet. Paraplyerna kan ses som ett exempel på de fixeringar Batmans fiender ofta lider av. Pingvinen har dessutom en dragning till fåglar, och det är inte ovanligt att hans planer innefattar stölder av sådant som antika fågelstatyetter och juvelbesatta ägg.

Pingvinen i andra medier

I tv-serien "Batman" spelades Pingvinen av Burgess Meredith.

I filmen "Batman – återkomsten" spelades Pingvinen av Danny De Vito. Detta är dock en annan version av Pingvinen – ett "missfoster" som blev nedkastad i en å av sina föräldrar eftersom de tyckte att han var missbildad och ful, men från ån så flöt han vidare till kloakerna, där han levde sitt liv med förrymda zoopingviner och en ligistgrupp bestående av akrobater.

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer! 

Wikipedia-logo.png Artikeln, i den version den hade den 12 februari 2008, innehåller till stor del information hämtad från Wikipedia:Pingvinen.