Skillnad mellan versioner av "Konst i serietidningar"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
(Se även Konstreferenser i serier)
m
Rad 1: Rad 1:
[[Kategori:Serieteori]]
[[Kategori:Serieteori]]
"Konst i serietidningar" är en bok av [[Max Olofsson]] och [[Sebastian Nordbeck]], som med ett stort antal exempel från mängder av [[serietidning]]ar utgivna på svenska från 1940-talet till 2010-talet speglar hur bildkonst har skildrats i serier. De två författarna är konstnärer och har skrivit kommentarer kring konstens användning i serierna, men visar framförallt bilder tagna direkt från olika serietidningar. Boken innehåller bland annat betraktelser över förekommande konstgenrer i serier och i vilken mån konsten fyller ett syfte i olika serier eller om den bara utgör en bakgrund.
"'''Konst i serietidningar'''" är en bok av [[Max Olofsson]] och [[Sebastian Nordbeck]], som med ett stort antal exempel från mängder av [[serietidning]]ar utgivna på svenska från 1940-talet till 2010-talet speglar hur bildkonst har skildrats i serier. De två författarna är konstnärer och har skrivit kommentarer kring konstens användning i serierna, men visar framförallt bilder tagna direkt från olika serietidningar. Boken innehåller bland annat betraktelser över förekommande konstgenrer i serier och i vilken mån konsten fyller ett syfte i olika serier eller om den bara utgör en bakgrund.


Boken innehåller också texter av [[Jan Håfström]], [[Håkan Nilsson]] och [[Marie-Louise Ekman]].
Boken innehåller också texter av [[Jan Håfström]], [[Håkan Nilsson]] och [[Marie-Louise Ekman]].

Versionen från 16 september 2016 kl. 21.32

"Konst i serietidningar" är en bok av Max Olofsson och Sebastian Nordbeck, som med ett stort antal exempel från mängder av serietidningar utgivna på svenska från 1940-talet till 2010-talet speglar hur bildkonst har skildrats i serier. De två författarna är konstnärer och har skrivit kommentarer kring konstens användning i serierna, men visar framförallt bilder tagna direkt från olika serietidningar. Boken innehåller bland annat betraktelser över förekommande konstgenrer i serier och i vilken mån konsten fyller ett syfte i olika serier eller om den bara utgör en bakgrund.

Boken innehåller också texter av Jan Håfström, Håkan Nilsson och Marie-Louise Ekman.

Boken gavs ut 2016 på förlaget Orosdi-Back och har ISBN 978-91-86593-51-3.

Se även