Skillnad mellan versioner av "Corner Alley 13"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
(Kategori:Svenska serier (?))
m
 
Rad 7: Rad 7:


==Genre==
==Genre==
Förutom lättsam humor och [[parodiserier|parodier]] på [[fantasy]] med inslag av drama har serien ett starkt immigrationstema och svänger sig med allsköns allegorier med varierande grad av subtilitet.
Förutom lättsam humor och [[parodiserier|parodier]] på [[fantasy]] med inslag av drama har serien ett starkt immigrationstema och svänger sig med diverse allegorier med varierande grad av subtilitet.


==Externa länkar==
==Externa länkar==

Nuvarande version från 1 november 2008 kl. 13.41

Corner Alley 13 av Emily Ryan.
© upphovsmannen.

"Corner Alley 13" är en webbserie i mangastil av Emily Ryan. Den utspelar sig i en modern värld där allsköns sagovarelser plötsligt uppenbarar sig och söker sin plats i samhället. Alver, dvärgar, orcher och troll ska nu gnugga armbågar med människorna, som inte ser på utvecklingen med gillande.

Handling

Seriens huvudperson är Noelle Manchi'des, en alv som vill vara som människorna på alla sätt och vis. Vi får följa hennes försök att skaffa sig ett jobb, få gratisgästerna dvärgen Dusty och fen Rosie att företa sig någonting produktivt, finna kärleken och hålla sig undan den mystiske skepnadsskiftaren som verkar förfölja henne.

Genre

Förutom lättsam humor och parodierfantasy med inslag av drama har serien ett starkt immigrationstema och svänger sig med diverse allegorier med varierande grad av subtilitet.

Externa länkar