Mike Diana

Från Seriewikin
Version från den 18 augusti 2010 kl. 11.29 av Steamboat Willie (diskussion | bidrag) (Kön.)
(skillnad) ←Tidigare ändring | visa nuvarande version (skillnad) | Nyare ändring→ (skillnad)
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Mike DianaSmall press expo i Stockholm 26 april 2009. Bild: Ola Hellsten.
Bilden tillåten för användning enbart på Seriewikin.

Mike Diana, amerikansk alternativserieskapare som använder sig av grova metaforer i sina historier. Serierna kretsar ofta kring våldtäkt och blodigt våld, vilket ledde till ett uppmärksammat och mycket kritiserat åtal, där Diana dömdes till ett straff, som om han hade varit sexförbrytare i verkligheten, istället för att blott ha skildrat fiktiva övergrepp i tecknad serieform i sitt fanzin Boiled Angel. Han dömdes till 1300 timmars samhällstjänst, att på egen bekostnad gå en kurs i “journalistisk etik”, att på egen bekostnad genomgå en psykiatrisk undersökning (samt därvid rekommenderad behandling), 3000 dollar i böter, förbud att vistas inom tre meters radie från någon person under 18 år, förbud att teckna “obscent material” och möjlighet för myndigheterna att utan förvarning genomföra husrannsakan hos Diana för att kontrollera att det ovanstående åtlydes.

Mini sverige.gif Mike Diana i Sverige

Några av Dianas serier har publicerats på svenska i Mega-Pyton.

Mike Dianas utställning "Art of the ugly soul" visades på Serieteket och Lava i Kulturhuset i Stockholm år 2000, då Diana också gästade Serieteket. Diana återvände som gäst på Serietekets festival Small press expo i april 2009.


Kuriosa

1995 fick Mike Diana sin penis avgjuten av konstnären Cynthia Albritton (känd under artistnamnet "Cynthia Plaster Caster"), som annars är mest känd för sina intimavjgutningar av musiker och kändisar i musikbranschen. Mike Diana är Penis nr 52.

Externa länkar


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!