Skillnad mellan versioner av "Sweethaven Village"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
m (omdirigering)
 
Rad 1: Rad 1:
#REDIRECT[[Popeye Village]]
[[Kategori:Institutioner och arrangemang]]
'''Sweethaven Village''', även känt som '''Popeye Village''', är en konstruerad "by" (egentligen bara en samling slitna byggnader) belägen vid Anchor Bay på Maltas nordvästra kust. Byn kom ursprungligen till som inspelningsplats för Robert Altmans filmatisering av serien "[[Karl-Alfred]]" 1979–80. Idag är det en turistattraktion bestående av ett utomhusmuseum och flera andra familjenöjen.
 
==Historik==
Uppbyggnaden av inspelningsplatsen påbörjades i juni 1979. 165 scenarbetare arbetade i över sju månader för att bygga upp en trovärdig och sammanhållen kuststadsmiljö. Byggnadsmaterial importerades från bl.a. Kanada och Holland. En enorm vall bygdes kring Anchor Bay för att skydda inspelningsplatsen från vädrets och havets makter. Miljön inspirerades visuellt av både [[E.C. Segar]]s originalserier och de senare [[animerad film|tecknade filmerna]] om Karl-Alfred och fick namn efter Karl-Alfreds fiktiva hemstad [[Sweethaven]].
 
Filminspelningen startade den 23 januari 1980. Filmen blev ingen kommersiell succé, men enligt uppgift är Popeye Village en av Maltas populäraste turistattraktioner. Det har öppet sju dagar i veckan och bjuder på ett flertal attraktioner, såsom shower, turer, lekhus och ett museum. Flera av byggnaderna innehåller autentisk rekvisita från filminspelningen. Barn får också träffa seriens figurer såsom Karl-Alfred, [[Olivia]], [[Bluto]] och [[Frasse]] i egen hög person. ([http://en.wikipedia.org/wiki/Popeye_Village])
 
==Externa länkar==
*[http://www.popeyemalta.com/ Sweethaven Village (officiell webbplats)]

Versionen från 2 mars 2007 kl. 12.09

Sweethaven Village, även känt som Popeye Village, är en konstruerad "by" (egentligen bara en samling slitna byggnader) belägen vid Anchor Bay på Maltas nordvästra kust. Byn kom ursprungligen till som inspelningsplats för Robert Altmans filmatisering av serien "Karl-Alfred" 1979–80. Idag är det en turistattraktion bestående av ett utomhusmuseum och flera andra familjenöjen.

Historik

Uppbyggnaden av inspelningsplatsen påbörjades i juni 1979. 165 scenarbetare arbetade i över sju månader för att bygga upp en trovärdig och sammanhållen kuststadsmiljö. Byggnadsmaterial importerades från bl.a. Kanada och Holland. En enorm vall bygdes kring Anchor Bay för att skydda inspelningsplatsen från vädrets och havets makter. Miljön inspirerades visuellt av både E.C. Segars originalserier och de senare tecknade filmerna om Karl-Alfred och fick namn efter Karl-Alfreds fiktiva hemstad Sweethaven.

Filminspelningen startade den 23 januari 1980. Filmen blev ingen kommersiell succé, men enligt uppgift är Popeye Village en av Maltas populäraste turistattraktioner. Det har öppet sju dagar i veckan och bjuder på ett flertal attraktioner, såsom shower, turer, lekhus och ett museum. Flera av byggnaderna innehåller autentisk rekvisita från filminspelningen. Barn får också träffa seriens figurer såsom Karl-Alfred, Olivia, Bluto och Frasse i egen hög person. ([1])

Externa länkar